Της… ανωμαλίας γίνεται στη διαιτησία


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τους κανονισμούς σέβονται, ούτε τους ίδιους τους διαιτητές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την ΚΕΔ οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, με βάση τις επιλογές τους στους ορισμούς δείχνουν ότι θέλουν να μειώσουν την πορεία έμπειρων ρέφερι της Superleague, αλλά και ταυτόχρονα να τους μειώσουν και ως προσωπικότητες.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ρέφερι με τους οποίους πέρσι ήταν στον ίδιο πίνακα, και με κάποιους από αυτούς, κυρίως βοηθούς, ορίζονταν και μαζί στα παιχνίδια της Superleague. Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάποιους ρέφερι που είτε τους έχουν στην… κατάψυξη και δεν τους ορίζουν επειδή βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» ομάδων, είτε τους μειώνουν ως προσωπικότητες, άρχισαν να ψάχνουν τρόπους ώστε να κινηθούν νομικά. Αλλωστε, ασπίδα τους είναι τόσο οι κανονισμοί όσο και το διοριστήριο που υπογράφουν πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Τώρα, αν αυτά τα θέλει η FIFA, σύμφωνα με την… καραμέλα τους, αν ερχόταν κάποιο σχετικό έγγραφο θα το παρουσίαζαν εν χορδαίς και οργάνοις…
Πάντα με βάση τις επιλογές τους, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δίνουν την εντύπωση ότι υλοποιούν τις… εξαγγελίες της προπαγάνδας, που, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει, εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Κάθε άλλο παρά σύμπτωση μπορεί να είναι τόσο ο υποβιβασμός του Λαμπρόπουλου (Ηλείας), Δελφάκη (Αρκαδίας) σε παιχνίδια της Football League (Σπάρτη-Καλλονή και Καλλιθέα-ΟΦΗ, αντίστοιχα). Τους στοχοποίησαν επειδή είναι ανεξάρτητοι και δεν… προσκυνούν στη δήθεν εξυγίανση. Επίσης, και οι δύο την προηγούμενη σεζόν ήταν από τους καλύτερους ρέφερι της Λίγκας, όμως είναι τυχαίο ότι φέτος δεν παίρνουν ευκαιρίες; Επίσης, υποβιβάστηκαν και οι βοηθοί Πήττας (Ηλείας), Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Γεωργαράκος (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας) και Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), που επίσης ορίστηκαν σε ματς της κατηγορίας.
Κύριε Τριτσώνη, Κύριε Κουκουλάκη, όλοι αυτοί πού προκάλεσαν; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;


ΑΣΠΙΔΑ των ρέφερι είναι οι κανονισμοί και το διοριστήριο, καθώς κάποιοι ετοιμάζουν νομικές κινήσεις


Αυτοί προκάλεσαν
Οι Δελφάκης, Λαμπρόπουλος υποβιβάστηκαν. Την ίδια στιγμή, τόσο ο Καλογερόπουλος (Αθήνας) όσο και ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), οι οποίοι έχουν κάνει τα πιο προκλητικά λάθη της σεζόν (στους αγώνες ΠΑΟ-Αστέρας 3-1 και Βέροια-ΠΑΟ 1-1, αντίστοιχα), όπως και ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, παρ’ όλα αυτά παίρνουν σερί ορισμούς, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους Γκράνα (Ξάνθης), Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), μόλις (νομίσουν ότι) ξεχαστεί τι έκαναν στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0. Σύμφωνα με τις… εξαγγελίες τις ίδιας της προπαγάνδας «όποιος προκαλέσει θα φεύγει», όλοι οι προαναφερόμενοι ρέφερι έπρεπε να είναι ήδη εκτός πινάκων.

Πίνακες
Η φιλοσοφία της UEFA, όπως φαίνεται από τους ευρωπαϊκούς ορισμούς, με τους ανοιχτούς πίνακες δεν είναι αυτή που δείχνουν στην ΚΕΔ, συγκεκριμένα οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης, δηλαδή, να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς λόγο και αιτία. Ανοιχτοί πίνακες σημαίνει να υποβιβάζεται ένας διαιτητής ή βοηθός που δεν πάει καλά, μέχρι να συνέλθει, και να ανταμείβεται με παιχνίδι της Superleague όποιος από τη Football League πάει καλά.

Η… μύγα
Εκαναν… σαλάτα τους πίνακες. Κανείς διαιτητής ή βοηθός δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Δεν ξέρει σε ποια κατηγορία ανήκει. Κάποιος μπορεί να υποβιβαστεί ακόμη και αν τον… ρουφιανέψουν και δεν θα τσεκάρουν ούτε την αλήθεια. Η τακτική των αρμοδίων είναι στη φιλοσοφία… έκανε η μύγα κ… και ε… τον κόσμο όλο!

Εφεύρεση
Πόσο παραπάνω από 1,5 μήνα να τιμωρηθεί ο Δελφάκης για ένα πέναλτι που είδε μόνο η προπαγάνδα στο παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1; Για ένα χέρι σε πολύ κοντινή απόσταση που κανένας διαιτητής δεν θα έδινε; Ειδικά οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, που στη διάρκεια της διαιτητικής τους πορείας είχαν σοβαρό θέμα με τα πέναλτι. Περισσότερο ο Κρητικός, που μπήκε στην ΚΕΔ χωρίς να έχει δηλώσει παραίτηση από εν ενεργεία!

Για γέλια
Πόσο παραπάνω από δύο μήνες στην κατάψυξη να τιμωρηθεί ο Λαμπρόπουλος για το παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2 όταν στη Νέα Σμύρνη δεν έκανε κανένα σοβαρό λάθος και δεν επηρέασε το αποτέλεσμα… Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν προσωπική άποψη για την απόδοση. Τότε δεν ήταν στην ΚΕΔ, όμως το έχουν δει το ματς;

Στέλνουν μηνύματα…

Τα τελευταία ματς που έπαιξαν οι Λαμπρόπουλος και Δελφάκης ήταν του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και στη Νέα Σμύρνη, αντίστοιχα, όπου δεν έκαναν σοβαρά λάθη (σε αντίθεση με κάποιους άλλους σε ματς του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που ορίζονται). Οχι μόνο τους… πάγωσαν για καιρό, τώρα τους υποβίβασαν. Στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν απασχολεί τι μηνύματα στέλνουν; Χθες ο Κώστας Νικολακόπουλος παρουσίασε στοιχεία πόσο αδικημένος είναι ο Ολυμπιακός και πόσο ευνοημένοι οι άλλοι.

Το… πάγωμα των διεθνών
Οι αρμόδιοι της ΚΕΔ έχουν τακτική δυο μέτρων και δυο σταθμών ακόμη και στους διεθνείς διαιτητές. Παίζουν μόνο οι Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, παρότι έχουν προκαλέσει με αποφάσεις τους, μετά ο Κομίνης, άντε και ο Παπαπέτρου, που όλως τυχαίως αδίκησε τον Ολυμπιακό, όχι όμως και οι υπόλοιποι τρεις διεθνείς (Αρετόπουλος, Μάνταλος, Κύζας). Επειδή πρέπει να στέλνουν τις εκθέσεις όλων στην UEFA, άραγε ποια δικαιολογία επικαλούνται για το ότι τους βάζουν μία στο τόσο;

Μέχρι και διαιτητές της Αθήνας έχει αποκλείσει ο Τριτσώνης! Κατά σύμπτωση είναι αυτοί που δεν ορίζονται ούτε από την ΕΠΣΑ, επειδή δεν πλήρωσαν το… χαράτσι -καθώς δεν προβλέπεται από πουθενά- του διοριστηρίου. Οπως και στο τοπικό της Αθήνας, έτσι και στη Λίγκα ορίζονται μόνο οι Χάρης Καλογερόπουλος, Χρήστος Ακρίβος, Ανδρέας Φωτόπουλος.


Και κάτι ακόμη για τον Καλογερόπουλο. Οι Λαμπρόπουλος, Δελφάκης πέρσι, με βάση την απόδοσή τους τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις της συνολικής βαθμολογίας των διαιτητών της Superleague, καθώς δεν έκαναν λάθη. Αντίθετα, ο διεθνής Αθηναίος ρέφερι κατέληξε στις τελευταίες, αφού τα έκανε μούσκεμα στα μισά παιχνίδια του. Δεν αποκλείεται, αν δεν έβαζε κώλυμα στα πλέι οφ, να… πήγαινε και στην τελευταία θέση!