Ασέβεια μόνο απέναντι στη FIFA και την UEFA, σε κανέναν άλλον!

***Από τους Αλαφούζο, Μελισσανίδη…
***«Αν θέλουν λύσεις στην Ελλάδα... υπάρχουν. Δεν με έπεισαν ότι θέλουν»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τον προβληματισμό του για την απροθυμία κάποιων να γίνει συνάντηση των πραγματικών ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. «Α ναι και όσο αφορά την λεγόμενη κάθαρση (έτσι στο γενικό) ο κάθε ένας την εννοεί ανάλογα με την ομάδα που στηρίζει. Αλλά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει σε ένα τραπέζι και να ακούσει απόψεις και να βάλει θέσεις. Περίεργο», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ο Κύπριος παράγοντας, υπεύθυνος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, προτρέποντας και για συναίνεση. «Αν θέλουν λύσεις στην Ελλάδα... υπάρχουν. Δεν με έπεισαν ότι θέλουν», πρόσθεσε επίσης.
Υπενθυμίζουμε πως οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους σε μια τέτοια συνάντηση. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως τη συνάντηση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη δεν τη ζήτησε ο Κουτσοκούμνης αλλά η ΠΔΕ που όρισαν η FIFA και η UEFA. Μια ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι πως οι ιδιοκτήτες των ΠΑΟ, ΑΕΚ έδειξαν ότι δεν σέβονται τις υπερκείμενης ποδοσφαιρικές αρχές και πως οι αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να κάνει μόνο με το συμφέρον των ομάδων τους.
Επίσης, αξίζει να σταθούμε και στην εξής επισήμανση του Κουτσοκούμνη: «Και ποιος είμαι εγώ ή εσείς για να πούμε ποια είναι η βρομιά αν η πολιτεία δεν προχωρεί υποθέσεις που βράζουν για δεκαετίες. Χρειάζεται υπομονή και όχι αφορισμούς. Χρειάζεται συναίνεση έστω και τώρα». Κι εδώ ο Κουτσοκούμνης επαναλαμβάνει τα περί συναίνεσης, καταλογίζοντας και ευθύνες στην πολιτεία που δεν προχωρά από τη δική της πλευρά την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, αν ερμηνεύουμε σωστά την τοποθέτηση του Κύπριου. Για παράδειγμα: Γιατί η δολοφονική επίθεση κατά του Ζωγράφου μπήκε στο αρχείο; Γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας δράστης από τις εγκληματικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στο ποδόσφαιρο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ... ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ).
Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως ο Κουτσοκούμνης φαίνεται να αισιοδοξεί ότι πιθανόν να γίνει πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Βέβαια …κλειδί για αυτό είναι πότε θα πάρει τις αποφάσεις για τη στελέχωση της ΚΕΔ.
Αναλυτικά:
«Έχω την εντύπωση πως το πρώτο θέμα της εβδομάδας, "Κύπρος και Στοίχημα" έκλεισε καλά. Απομένουν τα θέματα της Ελλάδας που είναι η ολοκλήρωση των επαφών για νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και restart του πρωταθλήματος», έγραψε αρχικά στο Facebook ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
Μετά από ερωτήματα ο Κουτσοκούμνης έδωσε τις εξής απαντήσεις:
-«Α ναι και όσο αφορά την λεγόμενη κάθαρση (έτσι στο γενικό) ο κάθε ένας την εννοεί ανάλογα με την ομάδα που στηρίζει. Αλλά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει σε ένα τραπέζι και να ακούσει απόψεις και να βάλει θέσεις. Περίεργο».
- «Αν θέλουν λύσεις στη Ελλάδα... υπάρχουν. Δεν με έπεισαν ότι θέλουν».
- «Και ποιος είμαι εγώ ή εσείς για να πούμε ποια είναι η βρομιά αν η πολιτεία δεν προχωρεί υποθέσεις που βράζουν για δεκαετίες. Χρειάζεται υπομονή και όχι αφορισμούς. Χρειάζεται συναίνεση έστω και τώρα. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα είναι να τα βροντήξω και να φύγω. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πω ΟΚ εκλογές. Ιδιαίτερα τώρα που κάποιοι εν τη φαντασία τους (ίσως και υποκινούμενοι) βλέπουν και σκοπιμότητες εκ μέρους μου».
-«Αλλά τι θα επιτύχετε με τις εκλογές; Ερωτώ. Μήπως θα καθαρίσει ένας πίνακας και μετά από δύο χρόνια θα πρέπει να καθαρίσουμε τον καθαρισμένο πίνακα;;;»
- «Οι δίκες είναι θέμα πολιτείας. Οι εκλογές είναι θέμα πολιτείας και κατάργησης του νόμου που επεμβαίνει στο τρόπο εκλογής. Τι άλλο;;; Κοιτάξετε να αποδίδετε ευθύνες εκεί που ανήκουν. Καλημέρα σας».
- «Γι  αυτό ας συσπειρωθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Με την απαιτούμενη υπομονή. Και ειλικρινά... φεύγω όποτε το θελήσετε».
- «Ουδέποτε ζητήθηκε από εμένα (σ.σ. το ραντεβού των ιδιοκτητών) γιατί πριν βγω από την αίθουσα της ΠΔΕ πήρα μηνύματα ότι Χ δεν θα παρευρεθεί μαζί με τον Ζ και ότι ο Υ θα κάνει ότι κάνει ο Χ και ότι ο Ζ είναι τσαντισμένος με τον Υ που κάνει ότι κάνει και ο Χ και ότι ο Ω δεν έχει πρόβλημα αλλά»...
- «Τα παιδεία παίζει... και μετά βγάλε εσύ τα κάστανα από την φωτιά».