Άγνωστη η ΚΕΔ, γνωστές οι πιέσεις





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εντελώς διαφορετική είναι η φιλοσοφία της νέας ΚΕΔ. Από τους έμπειρους Μπίκα, Καλύβα, Τσαχειλίδη, οι οποίοι είχαν θητεύσει και στο παρελθόν στην κορυφή της πυραμίδας της ελληνικής διαιτησίας, περνάμε στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι δεν πρόλαβαν καλά καλά να κρεμάσουν τη σφυρίχτρα και πέφτουν κατευθείαν στα βαθιά. Με άλλα λόγια είναι άπειροι ως παράγοντες συν ότι με όλους τους ρέφερι της Superleague ήταν μαζί στον ίδιο πίνακα και κάποιους μπορεί να τους είχαν τέταρτους σε παιχνίδια ή βοηθούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, ακόμη και στη διαιτητική ομάδα που σφύριζαν στο εξωτερικό. Οσο να ναι θα υπάρχει μια… δυσκολία σε αυτό.
Η ΚΕΔ είναι άγνωστη. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Τριτσώνης και το μέλος της Μιχάλης Κουκουλάκης θα κριθούν από το έργο τους και δεν πρέπει να παραλείψουμε πως άλλο διαιτητής, άλλο παράγοντας της διαιτησίας. Όμως, οι πιέσεις για δήθεν ριζικές αλλαγές στους πίνακες είναι γνωστές. Αυτοί οι δυο, μαζί και ο ένας ή δυο ακόμη που θα επιλεγούν για να συμπληρωθεί το… παζλ της ΚΕΔ, θα …τραβήξουν τα ίδια με τους Μπίκα, Τσαχειλίδη, Καλύβα.
Η προπαγάνδα με πιέσεις θα… απαιτεί να φύγουν δεκάδες διαιτητές, πριν λίγο καιρό έγραφαν για είκοσι, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, παρά μόνο μπορεί να υπάρξει είτε υποβιβασμός διαιτητών, είτε συμπλήρωση των πινάκων. Μάλιστα οι πιέσεις της συμμορίας της προπαγάνδας, που στοχοποιεί παράγοντες, διαιτητές και δημοσιογράφους, ήταν μεγάλες που τις παραδέχθηκαν και οι προηγούμενοι. Το λάθος τους ήταν ότι δεν βγήκαν να αντικρούσουν τίποτα, καθώς η προπαγάνδα οργίαζε ότι θα φαγωθούν δεκάδες διαιτητές. Εφτασαν στο σημείο να μην υπάρχει ΚΕΔ και αυτοί να μας λένε ότι βγαίνουν πίνακες από τη διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ!!!

ΤΟ χειρότερο όλων ήταν ότι παρότι δεν υπήρχε ΚΕΔ, αυτοί… οργίαζαν ότι βγαίνουν πίνακες

Τους έβγαλε στη… σέντρα
«Δεν έδωσα κανέναν πίνακα διαιτητών, όπως γράφουν, δεν πήρα το κεφάλι κανενός», δήλωσε ο Μπίκας λίγες μέρες (12/11) μετά την πυρκαγιά στο σπίτι του. Στις 10/11 είχε πει: «Είναι ντροπή και αλητεία αυτά που συμβαίνουν. Δεν δώσαμε κανένα πίνακα διαιτητών, δεν μίλησα με κανέναν στην ΕΠΟ και το μόνο που θα κάναμε θα ήταν οι ορισμοί Β’ και Γ’ Εθνικής. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι θέλουν να πετύχουν αυτοί οι άνθρωποι, που γράφουν και λένε ψέματα. Θέλουν να μας σκοτώσουν και σωματικά; Μας έχουν σκοτώσει ψυχολογικά, ας σταματήσουν να μου ρίχνουν επιπλέον λάσπη».

Το… βιολί
Η συμμορία της προπαγάνδας που υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ αποκαλύφθηκε με τις (παρά)πληροφορίες ότι φεύγουν οι διαιτητές, οι οποίοι κατά σύμπτωση ήταν ανεπιθύμητοι για τις ομάδες και φυσικά τα ονόματα ήταν γνωστά. «Απορώ πώς ξέρουν κάποιοι τις σκέψεις του Μπίκα για τους πίνακες. Για να αλλάξει τους πίνακες έπρεπε πρώτα να κάνει τα αγωνιστικά τεστ», είχε σχολιάσει ο Κουτσοκούμνης με την οριστική παραίτηση της προηγούμενης ΚΕΔ.

Διαψεύσεις
Τριτσώνης, Κουκουλάκης… έπαιζαν αρκετές μέρες πριν την στελέχωση της ΚΕΔ. Και είχαμε το εξής παράδοξο: Την Τετάρτη η διοικούσα της ΕΠΟ αναγκάστηκε να διαψεύσει, και μάλιστα δυο φορές την ίδια μέρα ότι «όσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της ΚΕΔ είναι αναληθή» για να οριστικοποιηθεί η πρόσληψή τους μια μέρα μετά!!!

Αρβύλες
Όμως οι δήθεν διαψεύσεις της διοικούσας της ΕΠΟ περί Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν ήταν οι μοναδικές επίσημες… αρβύλες. Προχθές μας παραπληροφόρησαν ότι η νέα ΚΕΔ επρόκειτο να συμπληρωθεί χθες, όμως τελικά μας… ενημέρωσαν ότι αυτό θα συμβεί μια μέρα μετά. Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για προχειρότητα, στην χειρότερη, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί, ότι γίνεται για… μαγειρείο. Αν αυτά τα έκανε ο Γκιρτζίκης, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν.

Αδιαφάνεια
Για να μπουν στην ΚΕΔ ο Τριτσώνης πρόεδρος και ο Κουκουλάκης μέλος άλλαξε μέχρι και ο κανονισμός, επειδή δεν είχαν έναν χρόνο προϋπηρεσία ως παρατηρητές διαιτησίας της Λίγκας. Αφενός μας πληροφόρησαν ότι άλλαξε, αφετέρου δεν τον έδωσαν στη δημοσιότητα. Αν και οι κανονισμοί είναι το Α και το Ω του ποδοσφαίρου.

Γιατί η ΚΕΔ δεν συμπληρώθηκε χθες όπως είχαν προαναγγείλει; Μήπως δεν είχαν κανέναν υποψήφιο; Αυτό μοιάζει το πιο λογικό. Πάντως, έπαιξε πάρα πολύ το όνομα του Θεσσαλονικιού Δημήτρη Σαραϊδάρη, ο οποίος ήταν και στο ισπανικό μοντέλο διαιτησίας και λέγεται ότι ο Στράτος τον πρότεινε στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοικούσας.


Μέχρι την Τετάρτη που θα συμπληρωθεί η ΚΕΔ θα συνεχιστούν οι πιέσεις και η ονοματολογία. Αγαπημένο… παιδί της προπαγάνδας είναι ο Κάκος αν και δεν έχει δικαίωμα να είναι στους πίνακες των παρατηρητών. Μπορεί να πήγε στη σουίτα του Σαββίδη και να είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ να αναλάβει πόστο, όμως τώρα άλλου είναι ο… εκλεκτός! Τι κάνει νιάου νιάου…