Οι νέοι κανονισμοί αγνοούνται εντελώς…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ενα από τα προβλήματα που μέχρι τώρα είχε το πρωτάθλημα αφορά στη μη τήρηση των κανονισμών, κυρίως αυτών που αφορά στη συμπεριφορά των ΠΑΕ, καθώς ελάχιστες λογοδοτούσαν στην αθλητική δικαιοσύνη. Αναφερόμαστε στις αντιδράσεις τους ακόμη και με αφορμή τον ορισμό ενός διαιτητή, ενώ πλέον είχαμε και τις ΠΑΕ να απαιτούν να μην ορίζονται όχι μόνο σε παιχνίδια τους, αλλά να βρίσκονται στην… κατάψυξη οι ανεπιθύμητοι σε αυτές ρέφερι.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και ο Κουτσοκούμνης κατά την άποψή μας δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα έχουμε μια ΚΕΔ που μας προέκυψε από παρατυπία, αφού ο πρόεδρός της, Σταύρος Τριτσώνης, και το μέλος της, Μιχάλης Κουκουλάκης, δεν είχαν δικαίωμα να μπουν επειδή πρόσφατα (ο πρώτος πριν από έντεκα μήνες, ο δεύτερος από το περασμένη καλοκαίρι) αποχώρησαν από την ενεργό δράση). Μην εκληφθεί ότι διαφωνούμε με την επιλογή της ΚΕΔ, καθώς πρόκειται για άφθαρτα πρόσωπα, με ιδέες για τη διαιτησία και θα κριθούν ανάλογα με τις πράξεις του. Ομως, από την άλλη κανείς δεν παραβλέπει ότι δεν έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο θητεία ως παρατηρητές διαιτησίας της Λίγκας όπως «απαιτεί» το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας.
«Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της ΚΕΔ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος γι' αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης. Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ», μας ενημέρωσε η ΠΔΕ την περασμένη Πέμπτη, όμως ο νέος κανονισμός δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.
Ομως, θα είναι καλό για τους… αντιρρησίες η ενημέρωση να ήταν πιο αναλυτική, αλλά και να απαντά στα ερωτήματα αν έχουν δικαίωμα να αλλάζουν κανονισμούς μεσούσης της περιόδου.



ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ, Κουκουλάκης θα πρέπει να… θωρακιστούν και από τον κανονισμό διαιτησίας