Τους φλόμωσε στο ψέμα ο Κοντονής!!! - Ο Κουτσοκούμνης βλέπει ότι παραβιάζεται το καταστατικό της FIFA;

Τροπολογία, για να καλύψει την πλήρη απουσία νομιμότητας, με βάση το εθνικό δίκαιο, στη λειτουργία της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ, κατέθεσε ο Κοντονής στη Βουλή, καθώς, όπως γράφτηκε, ο διορισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πρόεδρος κ. Δρόσος απειλεί να μην κουνήσει το δαχτυλάκι του αν δεν έχει πλήρη νομιμοποίηση στη διαχείριση των υποθέσεων της Ε.Π.Ο.
Αιτιολογική έκθεση για την τροπολογία κατέθεσε, ως συνοδευτικό κείμενο, ο κ. Κοντονής και όλα όσα περιλαμβάνονται σε αυτή είναι ψέματα.
Είναι ψέμα ότι η FIFA διόρισε την Επιτροπή Εξομάλυνσης ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Κοντονή από τον Αύγουστο 2016. Είναι απόλυτο ψέμα.
Η FIFA έκανε εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Καταστατικού της και όρισε Επιτροπή Εξομάλυνσης στην Ε.Π.Ο. επειδή το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου, με μια πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό όργανο απόφαση, δικαίωσε την προσφυγή σωματείου (Α.Ο.Κηφισιάς) και έκρινε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδία έπρεπε να διεξαχθούν με βάση το «νόμο Ορφανού/ εκλέκτορες ανά δέκα σωματεία) και όχι με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.
Όποιος στοιχειωδώς διαβάσει τις επιστολές της FIFA στις 14.10.2016 και στις 01.10.2016 το αντιλαμβάνεται αμέσως.
Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος αναγνώσεις τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Κουτσοκούμνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ψέμα ότι, αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία, θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων και των ομάδων των ΠΑΕ σε διεθνείς διοργανώσεις είτε της FIFA, είτε της UEFA.
Για τη FIFA (άρα και για την UEFA) η ποδοσφαιρική εκκρεμότητα στην Ελλάδα λύθηκε με την απόφαση για τον διορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης.
Καμία εθνική ή σωματειακή ομάδα δεν κινδυνεύει να μην συμμετάσχει στις διεθνείς διοργανώσεις από την ώρα που η Ε.Π.Ο. τη δέχθηκε και λειτουργεί πλέον, ποδοσφαιρικά, με βάση αυτή την απόφαση.

Η τροπολογία κατατίθεται απλώς για να καλύψει την διορισμένη από τη FIFA Επιτροπή Εξομάλυνσης έναντι των φορέων (κρατικών και ιδιωτικών) που απαιτούν για να συνεργαστούν μαζί της εσωτερική νομιμοποίηση.
Για τις Τράπεζες, το ΙΚΑ, την Δ.Ο.Υ. κ.λ.π. κατατίθεται και ζητείται να ψηφιστεί η τροπολογία.

Είναι ψέμα γιατί, ούτε καν η εσωτερική έννομη τάξη, προβλέπει ρύθμιση θεμάτων ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ε.Π.Ο.) με νόμο, ειδικά μάλιστα όταν πρέπει να νομιμοποιηθεί μια διεθνής ιδιωτική (FIFA) παρέμβαση στις εσωτερικής υποθέσεις του.

Τι έχει συμβεί; Ένα διεθνές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μια εταιρεία δηλαδή (η FIFA) όρισε, με βάση τις διατάξεις του καταστατικού του, στην διοίκηση, δηλαδή στην εσωτερική λειτουργία, ενός εθνικού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, μιας εταιρείας δηλαδή (της Ε.Π.Ο.), ως διοίκηση ένα αριθμό προσώπων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.
Ο κρίσιμος συσχετισμός; Το εθνικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι μέλος του διεθνούς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και συνεπώς υποχρεούται, από να αποδέχεται πλήρως το καταστατικό και τους κανονισμούς του διεθνούς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.
Η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εμπλακεί στις μεταξύ των δύο Νομικών προσώπων (ενός εθνικού κι ενός διεθνούς) σχέσεις και να νομιμοποιήσει με τροπολογία στη Βουλή και μάλιστα «στην τούρλα του Σαββάτου» τη διεθνή παρέμβαση.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με προσφυγή στο εθνικό δικαστήριο, για τον διορισμό της προσωρινής διοίκησης, ώστε αυτή να ενδυθεί τον τυπικό μανδύα μιας εθνικής δικαστικής απόφασης, που θα νομιμοποιούσε τυπικά τη διεθνή παρέμβαση.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί για ένα εξαιρετικά απλό λόγο.
Οποιαδήποτε ανάλογη παρέμβαση θα προκαλούσε την άμεση αντίδραση της FIFA που δεν δέχεται διορισμένες διοικήσεις στις Εθνικές Ομοσπονδίες που είναι μέλη της από κανένα άλλο πλην της ίδιας.
Τότε, όντως, θα κινδύνευαν άμεσα οι εθνικές ομάδες και οι ομάδες των συλλόγων με διεθνή αποκλεισμό, όπως και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ηθικό δίδαγμα;
Πρόκειται για μια τροπολογία που είναι παντελώς στον αέρα. Στηρίζεται σε μια ψεύτικη αιτιολογική έκθεση, είναι εδραιωμένη σε μια ανύπαρκτή νομολογία και όποιος θέλει με μια απλή προσφυγή, ειδικά στο CAS, τη ρίχνει αμέσως.

Το άκρον άωτον της ανυποληψίας; Ο Κοντονής καταργεί με την τροπολογία το καταστατικό (άρα και τους κανονισμούς) της Ε.Π.Ο. και διαμορφώνει ρήτρα ισχύος στο νόμο, δίνοντας το δικαίωμα στην Επιτροπή Εξομάλυνσης να λειτουργεί κατά παράβαση του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.

Αυτό ο κ. Κουτσοκούμνης το ξέρει; Την τροπολογία τη διάβασε; Συμφωνεί με το περιεχόμενο της; Έχει αντιληφθεί τι λέει η τροπολογία και έχει αναφέρει στη FIFA τη σύμφωνη γνώμη του με το περιεχόμενο;
Η FIFA και η UEFA ρωτήθηκαν για την τροπολογία (αιτιολογική έκθεση και κείμενο) και έδωσαν το «πράσινο φως»;

Περιμένετε να δείτε τις εξελίξεις… Τα ξαναλέμε.