Βάζει ο Κοντονής δοτό πρόεδρο της ΕΠΟ τον Δρόσο

***Όπως η Χούντα τον Μαρκεζίνη
                     
ΠΗΓΗ: Μανώλης Γαβαθιώτης (www.parapolitika.gr)

Μέρες του ’73 θυμίζει το σκηνικό πού στήνεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να «χτίσει» νομικά την εγκατάσταση του εκλεκτού του Γιάννη Δρόσου στην προεδρία της ΕΠΟ !
Συγκεκριμένα, ο Κοντονής ετοιμάζεται να φέρει, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, τροπολογία στη Βουλή με την οποία η ΕΠΟ θα εξαιρείται από τις Κεφαλαιώδεις διατάξεις του Νόμου ( 2725 / 99) περί Σωματείων, όπου προβλέπεται το διοικητικό καθεστώς από μέλη ΔΣ πού εκλέγονται ύστερα από εκλογική γενική συνέλευση των μελών !
Ο Κοντονής προτίθεται, με αιτιολογία – όπως θα ισχυριστεί - την ιδιότυπη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να «επιτρέψει» την εγκατάσταση δοτής διοίκησης, σύμφωνα με την προσωπική του επιλογή ! Μέθοδος πού θυμίζει έντονα την «ενθρόνιση» του Σπύρου Μαρκεζίνη από τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο επικεφαλής «κυβερνήσεως» η οποία έμεινε στην εξουσία λίγο περισσότερο από ένα μήνα, όταν και αντικαταστάθηκε από «κυβέρνηση» Ιωαννίδη, με επικεφαλής τον Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο.
Γιά τον Κοντονή όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και με αυτό τον τρόπο ( αλλά και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα περάσει από τη Βουλή αυτή η νομική μεθόδευση πού θυμίζει χούντα ), ο υφυπουργός Αθλητισμού ( με τις ευλογίες του Τσίπρα ) θα έχει επιτύχει ένα μεγάλο μέρος του σκοπού του, πού δεν είναι άλλος από το να αλώσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να βάλει χέρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πολύτιμους συμμάχους βεβαίως και «συμπαίκτες», τους πλούσιους και ισχυρούς φίλους του, Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη.
Σ’ αυτή του την προσπάθεια, πού όπως είπαμε φαίνεται να στέφεται από πλήρη ευόδωση, συνεπίκουρος του Κοντονή είναι ο Κύπριος παράγοντας του ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενεργώντας ως εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, αλλά στην ουσία ως σύμμαχος και συνεργάτης του Κοντονή και του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εισηγήθηκε και επέβαλε την επιλογή του νέου, δοτού «προέδρου» της ΕΠΟ ( μέχρι αυτή τη στιγμή, πρόεδρος της λεγόμενης «Επιτροπής Εξομάλυνσης» η οποία όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας, δεν έχει καμία νομική υπόσταση ).
 Δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου ο δοτός πρόεδρος !
 Ο νέος «διοικητής» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέχρις ότου τακτοποιηθεί το νομικό πρόβλημα και αποκτήσει την προεδρική ιδιότητα,  καθηγητής στη Νομική Αθηνών, είναι επιλογή του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ΟΧΙ επιλογή του ιδίου του Κουτσοκούμνη, ο οποίος απλά συναίνεσε, άγνωστον πως πεισθείς. Αλλωστε, όπως και ο ίδιος ο κ. Αλεξίου παραδέχτηκε, δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και φυσικά καθόλου από την ποδοσφαιρική κατάσταση στη χώρα μας.
Ο κ. Δρόσος, πολιτικά προσκείμενος αρχικά στο ΠΑΣΟΚ, όπου και κατείχε θέση «κλειδί», ως άμεσος συνεργάτης στο πλευρό του Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν αυτός ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στη συνέχεια και μετά την καταδίκη του κ. Τσοχατζόπουλου για την γνωστή υπόθεση με τις μίζες, έκανε στροφή και πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήταν φυσικό ότι θα διεκδικούσε κάποιες ξεχωριστές θέσεις ή αξιώματα.
Επίσης ο κ. Δρόσος, εκλεκτός προσκεκλημένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι ένας από τους πολύ ολίγους (ίσως Και ο μοναδικός !!! ) Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου πού υποστήριξε με ιδιαίτερο πάθος, σε βαθμό φανατισμού, ότι ο γνωστός νόμος Παππά γιά τις τηλεοπτικές άδειες ήταν συνταγματικός.
«Εχω 246 εκατομμύρια λόγους να πιστεύω στην συνταγματικότητα του νόμου Παππά», ήταν μία από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του !

Πέραν του κ. Δρόσου, πού όπως είπαμε ηγείται της δοτής διοικούσας επιτροπής πού θα τοποθετήσει ο Κοντονής στην ΕΠΟ, έχουν ακόμα επιλεγεί – με άγνωστα αυτή τη στιγμή κριτήρια – δύο νομικοί, οι κ. κ. Νικόλαος Μπάντσης και Απόστολος Γέροντα, νομικοί και οι δύο. Από πλευράς ποδοσφαίρου, οι επιλογές του Κουτσοκούμνη ( ως εκπροσώπου της ΦΙΦΑ αλλά και ενεργούμενο του Κοντονή ) ήταν άνθρωποι του Μελισσανίδη, ( Αλέξης Δέδες ) του Σαββίδη, ( Ζήσης Βρύζας ) και του … ίδιου του Κοντονή ( Φιλιππούσης ) !