Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Σκίμπε: «Η Εθνική θέλει τον Γερμανό της» - Τι είπε στον Πρωθυπουργό

*** Ακόμη δεν έκρυψε ότι διαφωνεί με τη διακοπή των πρωταθλημάτων: «Είναι δύσκολο  για έναν ομοσπονδιακό τεχνικό να δουλεύει κάτω από τέτοιες συνθήκες στο πρωτάθλημα. Και δυστυχώς είναι άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω στους Ευρωπαίους»
Οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού για το ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στον Arena Fm:
«Ήταν μια κούρσα που κρίθηκε στην εκπνοή. Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση. Παλέψαμε για το αποτέλεσμα αυτό και χαρήκαμε που το επιτύχαμε. Ήταν μια τεράστια ανακούφιση , που το καταφέραμε. Χρειάζεται πείσμα αλλά και αποθέματα ψυχικά.
Από το πνεύμα μαχητικότητας είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με την ποιότητα παιχνιδιού δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν είχαμε ηρεμία και ταχύτητα γι’ αυτό και είχαμε προβλήματα. Ήλπιζα περισσότερα πράγματα από την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε αντίδραση. Δεν παίξαμε τόσο παθητικά, όσο στο πρώτο ημίχρονο κάναμε και εμείς 3-4 ευκαιρίες. Ανεβήκαμε δημιουργικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.
Ναι το Βέλγιο μπορεί να είχε ποιότητα, αλλά εγώ πιστεύω ότι μπορούμε τουλάχιστον μια ισοπαλία μέσα εκεί. Στο τέλος θα δούμε ποιοι θα πάρουν τις πρώτες θέσεις.
Πριν το ματς δεν πρέπει να λέμε με βεβαιότητα ποιος είναι φαβορί. Μέσα στα 90-95 λεπτά διεκδικούμε ότι μπορούμε. Λέω στους παίκτες μου να παλεύουν όλα τα παιχνίδια.
Κάνουμε ότι μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στον Έλληνα, παρότι η κληρονομιά του Ότο Ρεχάγκελ και της Εθνικής του 2004 είναι τεράστια.
Ναι ίσως τελικά η Εθνική να θέλει και το Γερμανό της, Είναι ωραίο αυτό, ίσως γι’ αυτό μάλλον με διάλεξε η Ομοσπονδία.
Ο Πρωθυπουργός κατέβηκε στα αποδυτήρια και μας συνεχάρη. Του είπα ότι έχει υποστήριξη στη Γερμανία και τυγχάνει αναγνώρισης γιατί βλέπουν ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα.
Βλέπουμε συνεχώς παίκτες στην Ελλάδα. Θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλους παίκτες σε αυτούς που έχουμε επιλέξει ήδη.
Πρέπει να είμαστε πρώτα από όλα ομάδα. Δε γίνεται να έρθουν οι επιτυχίες με άλλοΝ τρόπο. Είδαμε πως έπαιξε η Εθνική ομάδα όταν έχασε την ομαδικότητά της, το πάθος της. Αυτά προσπαθούμε να επαναφέρουμε τώρα.
Είναι δύσκολο  για έναν ομοσπονδιακό τεχνικό να δουλεύει κάτω από τέοιες συνθήκες στο πρωτάθλημα. Απλά είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι για τους προπονητές των συλλόγων και τους παίκτες τους που δεν ξέρουν αν θα παίξουν το άλλο Σαββατοκύριακο. Και δυστυχώς είναι άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω στους Ευρωπαίους.
Από εδώ και πέρα έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά . Περιμένουμε να γυρίσουν οι τραυματίες, Μπακασέτας και Μανωλάς και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικοί στο ματς με το Βέλγιο».