Μην αδικείτε το ποδόσφαιρο

***Ολοι οι φίλαθλοι είναι στο πλευρό της κυβέρνησης να βρει τους ενόχους και να τους τιμωρήσει, όμως δεν έχει λογική να σταματήσει το πρωτάθλημα
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Κανονικότητα ή Grexit», είναι το τελεσίγραφο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης  Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Αποφασίστηκαν μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα και τα οποία πρέπει να στηρίξουν όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι. Ομως, η πλειοψηφία τους, όπως επίσης και η πλειοψηφία των ομάδων, θεωρεί παράλογη την απόφαση για το… λουκέτο στα πρωταθλήματα, μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα και την απόπειρα εκφοβισμού στον Τσαχειλίδη, και σε συνεργασία με τη διοικούσα της ΕΠΟ η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει… σέντρα.
Δεν υπάρχει λόγος να αδικούν το ποδόσφαιρο και όσους επενδύουν σε αυτό. Με το… λουκέτο κερδίζει το «σκοτάδι», αυτοί που έβαλαν τη… νάρκη εναντίον του αθλήματος, αυτοί που έδωσαν… εντολή «σταματήστε το ποδόσφαιρο». Το ποδοσφαιρικό παρακράτος θέλει το άθλημα στον Καιάδα, θέλει να δέχεται πλήγμα η εικόνα του στο εξωτερικό.
Οι αρμόδιοι πήραν μια απόφαση που δεν έχει φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν. Η λογική είναι να βρουν τους ενόχους των δυο επιθέσεων.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Και πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδη παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία».
Επίσης, είπε ότι «καμία «παράγκα» και κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από την κυβέρνηση».
Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα τέσσερα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου:
1) Με εντολή του πρωθυπουργού και με στόχο τη διαλεύκανση των τελευταίων επιθέσεων, τις έρευνες αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατία υπηρεσία.
2) Οταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα πριν από τα παιχνίδια θα ελέγχονται αν λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξεκινά κανένα ματς.
3) Ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σήμερα θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση με την ΕΣΗΕΑ και τον ΠΣΑΤ.
4) Η κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, δηλαδή ακόμη βαρύτερες ποινές για τις ομάδες.
Εάν δεν επέλθει αποτέλεσμα, τότε θα έχουμε Grexit.

Πάντως, πρόθεση του Κουτσοκούμνη είναι «να ξεκινήσουν σύντομα τα πρωταθλήματα», ενώ ο Κύπριος εξέφρασε την απορία του γιατί όλες οι ομάδες της Λίγκας δεν κρατούν κοινή στάση επ’ αυτού λέγοντας χαρακτηριστικά «είδα και πάλι αντιπαλότητες για ένα τόσο σοβαρό γεγονός».