Υπάρχει κανονισμός για τις ανακοινώσεις – Χρειάζεται ένα... άρθρο για την εφαρμογή του

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δεν χρειάζεται να αλλάξει ο κανονισμός για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις των ομάδων για τη διαιτησία. Απλά πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 25, παράγραφος 4 για τη «Δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων». Σε αυτό προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση δύο βαθμών στην τρίτη ανακοίνωση και εφόσον οι δύο προηγούμενες θεωρηθεί ότι εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη. Αποκλείεται να υπάρχει αυστηρότερη διάταξη και φυσικά είναι εγκεκριμένη από FIFA, UEFA.

Ισχύει

Το άρθρο 25 για τις ανακοινώσεις για τη διαιτησία είναι πάρα πολύ αυστηρό. Και επειδή ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν μπορεί να αλλάξει μεσούσης της περιόδου, το ζήτημα είναι η εφαρμογή του. Παρ’ όλα αυτά η αθλητική δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει κάποια ΠΑΕ με το συγκεκριμένο άρθρο, αν και ισχύει από πέρσι.

Απραξία

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαιτησία, στις ομάδες δεν έχει σταλεί ούτε μία οδηγία σχετικά με το ότι πρέπει να αλλάξει η συμπεριφορά τους, ώστε να μη δυναμιτίζουν το κλίμα. Ούτε μία επικοινωνία δεν είχε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να ζητήσει και επίσημα να πέσουν οι τόνοι. Ούτε μία οδηγία δεν εστάλη τόσο στις ΠΑΕ, ώστε κάποιοι να μην κάνουν τα ίδια.

Σημασία


Τόσο η κατοχύρωση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη με κανονισμό όσο και η εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα για τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ είναι δυο σημαντικά θέματα. Η ΚΕΔ θα μπορεί απερίσπαστη να δουλέψει για το καλύτερο, ενώ δεν θα είναι δυνατόν να επηρεαστεί από την προπαγάνδα αυτών που θέλουν να βάζουν τη διαιτησία στο… κάδρο.