Ορατός ο κίνδυνος Grexit - Τώρα πήραν χαμπάρι ότι θα παρέμβει η FIFA; Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι έκτρωμα – Η αντιπολίτευση που ισχυρίζεται ότι με τη διοικούσα επιτροπή εξυπηρετείται η ΕΠΟ, γιατί και η ίδια έκανε αίτηση για προσωρινή διοίκηση; - Ολως τυχαίως αυτός δεν ήταν και διακαής πόθος του Κοντονή;

*** Ο υφυπουργός δεν ήθελε αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ομοσπονδίας;
***Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος δεν μπήκε στη διοικούσα επιτροπή, επειδή κρίθηκε ότι δεν είχε έννομο συμφέρον!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η FIFA. Μόλις σταλεί επίσημα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ η παρέμβασή της θα είναι άμεση, άρα ορατός και ο κίνδυνος του Grexit. Η αντιπολίτευση και ο Κοντονής οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού το ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλωστε η ΕΠΟ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις συνέπειες τέτοιων κινήσεων.
Μπορεί να έγινε δεκτή η προσφυγή της Κηφισιάς και  του Βίκτωρα Μητρόπουλου, ο οποίος δεν είναι στη διοικούσα επειδή δεν είχε έννομο συμφέρον (!!!), όμως και η αντιπολίτευση είχε προσφύγει για διοικούσα επιτροπή! Ο μεν Μητρόπουλος… επικαλούνταν το νόμο Ορφανού και το Διαιτητικό Δικαστήριο όρισε προσωρινή διοίκηση δυο μηνών, η δε αντιπολίτευση ήθελε διοικούσα επιτροπή, επειδή τάχα έληξε η θητεία της ΕΠΟ.
Αρα, πως ισχυρίζονται ότι με την απόφαση του Διαιτητικού εξυπηρετείται το δήθεν σύστημα της ΕΠΟ, όπως το έχουν χαρακτηρίσει, και όχι το… σύστημα του Θωμά Μητρόπουλου και το Αχιλλέα Μπέου. Η νυν διοίκηση έχει την πλειοψηφία και η παράταξη Ελευθεριάδη θα κερδίσει τις εκλογές. Η αντιπολίτευση δεν ήθελε κάλπη και έκανε προσφυγές. Ολως τυχαίως, ούτε και ο υφυπουργός Αθλητισμού που για μια ακόμη φορά ήταν στην γραμμή της… αγαπημένης του παράταξης, του Ευάγγελου Γραμμένου, ήθελε να γίνουν εκλογές.
Η FIFA δεν δέχεται διοικούσα επιτροπή σε καμία ομοσπονδία. Ούτε παρέμβαση τρίτων σε εκλογές ποδοσφαιρικών οργάνων, όπως η ΕΠΟ. Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με βάση το νόμο Ορφανού (ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία). Ενός νόμου που είχε προκαλέσει Grexit και ο τότε υφυπουργός αναγκάστηκε να βάλει διάταξη που κατοχύρωνε το αυτοδιοίκητο, την οποία κατάργησε ο Κοντονής. Όμως, η αντιπολίτευση (τυχαίο ότι κατέθεσαν αιτήσεις στο Διαιτητικό μαζί με τον Μητρόπουλο;) και ο υφυπουργός , μετά την απόφαση-έκτρωμα κατάργησαν τις ενώσεις. Αν ψηφίζουν τα σωματεία, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους; Όμως, αν… σβήσουν από τον χάρτη ποιος θα διοργανώνει τα τοπικά πρωταθλήματα;
Διοικούσα επιτροπή μπορεί να βάλει μόνο η FIFA. Και αν βάλει το πιο πιθανό είναι να προέρχεται από νυν διοίκηση, επειδή μόνο αυτή ξέρει και αναγνωρίζει.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο έβγαλε απόφαση και την αναφέρουμε ως έκτρωμα επειδή δεν προβλέπεται από πουθενά. Οι διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ έπρεπε να ληφθούν υπόψη και όχι ο νόμος. Με βάση τα καταστατικά γίνονται οι εκλογές σε όλες της ομοσπονδίες. Δεν προβλέπεται από πουθενά ο ορισμός προσωρινής διοίκησης από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ