Το θράσος τους είναι… αμέτρητο!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν πάρει τον… ουρανό με τα άστρα από τη διαιτησία και αν δεν υπήρχαν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων η βαθμολογική διαφορά τους από τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Παρ’ όλα αυτά ζητάνε και τα ρέστα από τη διαιτησία, καθώς φαίνεται πως εννοούν το 50-50, ως πενήντα υπέρ του και πενήντα κατά των άλλων. Αν τα υπέρ τους λάθη γινόταν υπέρ άλλης ομάδας, θα άρχιζαν την… καραμέλα ότι θα φύγουν από το πρωτάθλημα.
Παράλληλα το θράσος τους είναι αμέτρητο. Είναι οι ομάδες που καταγγέλλουν τη διαιτησία, που μιλούν για σύστημα, ρίχνοντας τόνους λάσπης. Είναι οι ομάδες που πιέζουν τη FIFA για να γίνουν αλλαγές. Είναι οι ομάδες που μέσω του Σαραϊδάρη, εκπροσώπου της Superleague στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, επέβαλαν να μην ορίζονται οι μη αρεστοί σε αυτούς διαιτητές, αν και βρίσκονται στους πίνακες.
Και να τα αποτελέσματα. Το ένα διαιτητικό λάθος υπέρ τους διαδέχεται το άλλον. Εκείνος που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς τη σκυτάλη από τους Σιδηρόπουλο, Καλογερόπουλο, Κομίνη, Φουκάκη, πήρε ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), ο οποίος στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τη Βέροια (1-1) δεν έδωσε πέναλτι και αποβολή σε βάρος του Κουτρουμπή, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Και ο ΠΑΟΚ τα πήρε τα σφυρίγματά του από τον Αρετόπουλο και στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στην Τρίπολη, ενώ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή ο Κύζας μετατράπηκε στον… καλύτερο αμυντικό του κατά του Ηρακλή, αλλά και από τον Βάτσιο, παρότι ήρθε ισόπαλος με την Ξάνθη. Από τον χορό των… φάλτσων δεν μπορούσε να λείπει και η ΑΕΚ που… επέβαλε τον Σιδηρόπουλο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ την ευνόησε και ο Μπλάνας.