Αποκλειστικό: Μπλοκάρει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ η Πειραιώς λόγω μη νόμιμης διοίκησης !

***Ακόμα δεν ξεκίνησε, πλάκωσαν τα πρώτα μαύρα σύννεφα
***Αποκάλυψη του Μανώλη Γαβαθιώτη στο parapolitika.gr
Αποκάλυψη του Μανώλη Γαβαθιώτη στο parapolitika.gr

Με επίσημο έγγραφό της προς τον μέχρι χθες πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μιχάλη Τζανόπουλο, η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία τηρούνται οι λογαριασμοί της ΕΠΟ, ζήτησε να πληροφορηθεί τα μέλη της διοικήσεως της Ομοσπονδίας, προκειμένου να βεβαιωθεί, επίσημα, γιά την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ του νέου ΔΣ, προφανώς θορυβημένη από τις εξελίξεις, πού θέλουν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να διοικείται από μία «Επιτροπή» αποτελούμενη από Ελληνες και ξένους, η οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Επομένως, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ η Πειραιώς ζήτησε την ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση, γιά να ξέρει τι θα κάνει με τα δούναι και λαβείν των εσόδων της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, απειλητικά σύννεφα ερωτημάτων γιά το κατά πόσον η Επιτροπή της ΦΙΦΑ θα μπορεί να ΔΙΟΙΚΕΙ ΝΟΜΙΜΑ την ΕΠΟ, έχουν ήδη σκεπάσει την έδρα της ΕΠΟ, στου Γουδή. Οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν, αφού βλέπουν ότι δεν θα μπορεί κανένας πλέον, ελλείψει ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ, δηλαδή ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ διοικήσεως, να βάζει τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ πού θα επιτρέπουν την εκταμίευση χρημάτων.
Ηδη έχει τελειώσει η σύμβαση της ΕΠΟ με το Travel Plan, την εταιρεία πού εδώ και χρόνια έχει αναλάβει, πακέτο, την κάθε είδους μετακίνηση των αποστολών και παραγόντων της ΕΠΟ, και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ πλέον ( πρόεδρος, διοικητικό συμβούλιο ) με την αρμοδιότητα να υπογράψει νέα σύμβαση.
Το γεγονός αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και γιά τις Εθνικές μας ομάδες, αλλά και γιά τους «εκλεκτούς» των Κουτσοκούμνη – Κοντονή ( μαζί ετοίμασαν την λίστα της Επιτροπής ), πού θα πρέπει πλέον είτε να πληρώνουν τα ταξίδια από την τσέπη τους, είτε να ζητάνε να καλύπτει τα έξοδα η … ΦΙΦΑ !
Τα δύο γεγονότα πού ανέφερα, είναι μέρος των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προβλημάτων πού ανακύπτουν πλέον γιά την ΕΠΟ και αφορούν την λειτουργία της, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, σύμφωνα με τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ νόμους υπό το καθεστώς των οποίων λειτουργεί και δραστηριοποιείται.

Δώδεκα χιλιάρικα μηνιαίως γιά τα μέλη !
 Η ανάμιξη και εντολή της ΦΙΦΑ γιά ανάληψη της διοικήσεως από δική της επιτροπή ( άλλο ένα έργο …κατεδαφίσεως ενός θεσμικού οικοδομήματος από τον Κοντονή ) αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ το ποδόσφαιρο και τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και ΟΧΙ την λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αυτή τη στιγμή ( και αναμένεται γιά πολύ ακόμα, αφού η ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Επιτροπή των ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ως μηνιαία αποζημίωση κατά μέλος, έχει σκοπό να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο πού της έχει δοθεί – τον Μάϊο του 2017 ) είναι ΑΚΕΦΑΛΗ διοικητικά.
ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα υπογραφής, δεν έχει κανένας. Δεν υπάρχει ΝΟΜΙΜΟΣ πρόεδρος, δεν υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ μέλη, δεν υπάρχει ΝΟΜΙΜΗ διοίκηση. Ποιος θα υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής ; Ποιος θα υπογράφει τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις ;
Και το κυριότερο : Ποιος θα δέχεται τις ΕΝΤΟΛΕΣ των μελών της Επιτροπής Κουτσοκούμνη και θα τις υλοποιεί ; Κάτω από ποιόν μανδύα νομιμότητος θα γίνονται όλα αυτά και πολλά άλλα, πού δεν έχουμε τον απαιτούμενο χώρο να απαριθμήσουμε ;
Η κάθε απόφαση της ΕΠΟ πού δεν θα είναι ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ, θα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η νομιμότητα της κάθε πράξεως θα εξετάζεται λεπτομερώς και θα αμφισβητείται, οι ενστάσεις θα πέφτουν με καταιγιστικό ρυθμό, οι προσφυγές στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ.
Ο κυκεώνας πού θα επακολουθήσει, θα είναι καταλυτικός και λίαν επικίνδυνος, ακόμα και γιά την οριστική κατεδάφιση του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος, ή και ( στο βάθος της εικόνας ) γιά την διασάλευση της τάξεως !
Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμα και στο ποδόσφαιρο, το μαγικό ραβδάκι του ΣΥΡΙΖΑ, με τους τσαρλατανισμούς, τις εμμονές, την «κατασκευή» των … «απαραίτητων» «εχθρών», όχι μόνον έχει κατεδαφίσει ό,τι υπήρχε όρθιο, αλλά και κάνει παν το δυνατόν γιά να καταστρέψει τελείως το λαοφιλέστερο άθλημα, στην προσπάθειά του να το ποδηγετήσει.
Πρώτοι οι δικαστές θύματα του τσαρλατανισμού
 Εδώ, θα πρέπει να εστιάσουμε ιδιαίτερα στην περίπτωση των λεγόμενων «αθλητικών δικαστών», οι οποίοι –βάσει ενός ακόμα ΑΝΟΗΤΟΥ και ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟΥ νόμου του Κοντονή – είναι ΤΑΚΤΙΚΟΙ, δηλαδή ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστικοί. Αυτοί οι δικαστές, οι ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ τακτικοί δικαστές, οι οποίοι είχαν διοριστεί και αμείβονταν από μία ΑΙΡΕΤΗ διοίκηση, ένα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ και καθ’ όλα ΝΟΜΙΜΟ διοικητικό συμβούλιο, θα δεχτούν να υπηρετούν, να λειτουργούν και να ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ από μία … «Επιτροπή» αποτελούμενη από ΞΕΝΟΥΣ και ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ, άρα και ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥΣ εκπροσώπους ;
Αυτό δηλαδή πού δεν έχει ΤΟΛΜΗΣΕΙ ακόμα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα, να βάλει … μνημονιακούς ξένους ΠΑΝΩ από ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ θα το πράξει ο Κοντονής με τον Κύπριο φίλο του;  Και καλά να το επιχειρήσει, αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ. Οι δικαστές όμως, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ; Θα ΔΕΧΤΟΥΝ αυτό τον ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ και ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ γι’ αυτούς ρόλο;
Γιατί να το κάνουν αυτό, γιά τα ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα πού είναι η αμοιβή τους ; ΑΡΝΟΥΜΑΙ να το σκεφτώ καν…Επομένως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ είτε θα οδηγηθούν σε παραίτηση, είτε θα καταργηθούν νομικά και στη θέση τους θα διοριστούν ΞΕΝΟΙ. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε άλλο ένα ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ της ελληνικής Δημοκρατίας, άλλη μία περιφρονητική πράξη κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης.
 Τακίμιασαν υπό την σκέπη του Μελισσανίδη
 Ολο αυτό το απίθανο και απίστευτο αλαλούμ, πού κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει με την καταστροφική μανία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και των Κοντονήδων της, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν επικρατούσε σύνεση και νουνέχεια στο κέντρο των αποφάσεων πού έχει στηθεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η Επιτροπή της ΦΙΦΑ θα μπορούσε να κάνει μια χαρά τη δουλειά της, εάν συνεπικουρείτο από μία ΑΙΡΕΤΗ διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα ήταν υποχρεωμένο να ΥΠΑΚΟΥΕΙ και να ΥΛΟΠΟΙΕΙ κάθε απόφαση της ΦΙΦΑ πού θα αφορά ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ( σύνθεση επιτροπών, κανονισμοί, καταστατικές διατάξεις κ.λ.π. ). Την ΔΙΟΙΚΗΣΗ όμως της ΕΠΟ γενικότερα θα την είχε η εκλεγμένη διοίκηση, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους.
Αυτό δεν το έπραξε ο Κοντονής, στην εμμονική προσπάθειά του να ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ μέσω τρίτων, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελε ΠΟΤΕ ο Κοντονής να έχει μπροστά του ένα διοικητικό συμβούλιο να ελέγχει τις αποφάσεις του και γι’ αυτό, άλλωστε, δεν προχώρησε στην λύση της διοικούσας επιτροπής, πού θα μπορούσε να υπάρχει με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, δηλαδή την προσφυγή στο Πρωτοδικείο.
Ο Κοντονής δεν το ήθελε αυτό, επειδή, όπως όλα δείχνουν, έχει «τακιμιάσει» με τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ, Κύπριο Κουτσοκούμνη με κοινό παρονομαστή μεταξύ τους τον ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.
Φυσικά, από δώ και πέρα ΤΙΠΟΤΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα είναι … «ομαλό», όπως τυπικά θεωρείται ως στόχος της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Ο Κοντονής – πού αποδεικνύεται … κορακοζώητος στη θέση αυτή, κυρίως λόγω των ΥΨΗΛΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ με κλιμάκια της Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να απαλλάξει το δημοφιλέστατο άθλημα από την παρουσία του. Ακόμα, βλέπετε, δεν έχει … «ολοκληρώσει το έργο του», πού δεν είναι άλλο από τη θέσπιση του δικού του «σουλτανάτου».
Γιά το πρωϊ του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη η … τελετή … παράδοσης της διοικήσεως της ΕΠΟ, την οποία απαίτησε ο Κουτσοκούμνης, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στου Γουδή. Διόλου απίθανο, να παρευρεθεί και ο ίδιος ο Κοντονής. Ούτως ή άλλως, οι κάμερες θα είναι από νωρίς στημένες εκεί έξω.
Θέλω να ελπίζω, ότι οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ της έως τώρα διοίκησης δεν θα δεχτούν την διατυπωθείσα με εξωφρενική ΑΝΑΙΔΕΙΑ εντολή του Κουτσοκούμνη «να είναι εκεί στις εννέα γιά την παράδοση». Δεν είναι υποχρεωμένοι, ούτε και οφείλουν κανενός είδους σεβασμό στον Κύπριο παράγοντα.

Γιά όνομα του Θεού, λίγη αξιοπρέπεια επιτέλους δεν βλάπτει.