Φοβισμένος από την προπαγάνδα ο Αρετόπουλος - Τα χοντρά λάθη: Δεν έδωσε πέναλτι στον Φιγκέιρας, δεν απέβαλε Ροντρίγκες, χαρίστηκε και στον Σάχοφ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με το μυαλό στην προπαγάνδα σφύριξε ο Αρετόπουλος στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1. Ο διεθνής ρέφερι δεν ήθελε με τίποτα να αδικήσει τον ΠΑΟΚ, ούτε να δώσει την παραμικρή αφορμή και φυσικά σωστά έδειξε κίτρινη και όχι κόκκινη στον Μιλιβόγεβιτς, ούτε υπάρχει αποβολή του Μποτία, όπως ζητάνε οι Θεσσαλονικείς!
Αυτά που υπάρχουν είναι δυο χοντρά λάθη του Τρικαλινού διαιτητή. Στο 45+2’ ο Αρετόπουλος «ξέχασε» να δείξει κίτρινη στον Ροντρίγκες για το φάουλ στον Φιγκέιρας, καθώς ανέκοψε επίθεση, και του έδειξε μόνο μια, επειδή «αρπάχθηκε» με τον αντίπαλό του. Στην ίδια φάση κίτρινη έδειξε και στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Το δεύτερο χοντρό λάθος του Αρετόπουλου έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 61’ ο Κάμπος χρησιμοποίησε τον αγκώνα του και έριξε κάτω τον Φιγκέιρας, όμως ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο «ζήτησε» όλο το γήπεδο.
Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλα λάθη του Αρετόπουλου υπέρ του ΠΑΟΚ στον πειθαρχικό έλεγχο:
Στο 19’ «έπνιξε» κίτρινη κάρτα στον Σάχοφ, ο οποίος ανέκοψε με φάουλ , λίγο μετά το κέντρο, επίθεση του Φορτούνη.
Στο 72’ δεν έδειξε κίτρινη στον Μάτος για φάουλ στον Φιγκέιρας.
Στο 74’ ο Σάχοφ γλίτωσε πάλι την κάρτα, όταν έκανε φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς, σηκώνοντας ψηλά το πόδι του. Παρόμοια περίπτωση με τη δεύτερη κίτρινη του Ρέτσου που έδειξε ο Λαμπρόπουλος στον αγώνα με τον Πανιώνιο.
Στο 111’ χαρίστηκε και στον Χαρίση παρά το σκληρό φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς.
*Οσο για το πρώτο γκολ; Αν η γραμμή μπει στο γόνατο του αμυνόμενου, δηλαδή στο τελευταίο σημείο του σώματός του όπως πρέπει, τότε το συζητάμε αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι, δηλαδή αν ο Αλεξέας έκανε λάθος ή όχι. Ο Μεσσήνιος στο 83’ σωστά υπέδειξε οφσάιντ στον Ροντρίγκες αφού προεξέχει ο ώμος του. Αντίθετα ο Ακρίβος στο 98’ σταμάτησε τον Καρντόσο με ανύπαρκτο οφσάιντ, μια φάση που είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και ο ήρεμος Μπέντο να διαμαρτυρηθεί έντονα.
*Ακόμη και ο Βαρούχας είπε ότι είναι σωστή η κίτρινη στον Μιλιβόγεβιτς, δηλαδή δεν υπάρχει κόκκινη, για το φάουλ στον Αθανασιάδη (44’) αφού ο Μποτία είναι δίπλα του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήγε καθαρά για τη μπάλα.
*Την φάση της κίτρινης κάρτας του Μποτία που ζητάει ο ΠΑΟΚ ως κόκκινη, δεν την έδειξε ότι ο ΣΚΑΪ!