Οι σκέψεις για το νέο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο (επαναλαμβάνουμε σχέδιο, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο) κάθε ένωση θα έχει μια ψήφο, αντί για τρεις που αθροίζει σήμερα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ομάδα της Superleague θα έχει δυο, μπορεί και τρεις για τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΠΟ. Όλα δείχνουν ότι κάθε ομάδα της Football League θα έχει μια ψήφο.
Η φιλοσοφία είναι να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το δεχθούν οι ενώσεις σε καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ αλλά αν η FIFA προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα το επιβάλλει ως ντιρεκτίβα.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να μειωθεί η εκλογική δύναμη των ενώσεων που τώρα έχουν από τρεις ψήφους και ταυτόχρονα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει δύναμη και λόγο στην ΕΠΟ.
Η ημερομηνία, η 31η Μαϊου 2017 για εκλογές δεν είναι δεσμευτική. Μπορεί να γίνουν και αργότερα, όμως δεν φαίνεται ότι θα γίνουν νωρίτερα.
Η FIFA θέλει να μειωθεί το εκλογικό σώμα, ενώ το νομοσχέδιο Κοντονή να αυξηθεί σε 500. Εννοείται ότι δεν θα περάσει του υφυπουργού, άλλωστε αυτό αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Το επισημαίνουμε για να δείξουμε ότι οι… φωστήρες που παπαγάλιζαν για έναν εκλέκτορα ανά δέκα σωματεία, ήταν εκτός πραγματικότητας.