ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με παρέμβαση ξένων ομοσπονδιών δεν κλήθηκε ο Κοντονής στο συνέδριο της UEFA – Πρόεδρος ομοσπονδίας γειτονικής χώρας «έβραζε» λόγω της τεράστιας ανοχής στον υφυπουργό Αθλητισμού επειδή έχει κι αυτός προβλήματα με την κυβέρνηση της χώρας του – Μέχρι τον Ινφαντίνο έφτασαν η αντιδράσεις για το ελληνικό πρόβλημα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καθοριστικό ρόλο στη μη πρόσκληση του Κοντονή στο συνέδριο της UEFA, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, έπαιξαν οι αντιδράσεις των ξένων ομοσπονδιών οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τον Γκιρτζίκη, λίγες μέρες νωρίτερα σε συγκέντρωση που έγινε στη Φλωρεντία. Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησαν από την UEFA να μην τον καλέσει, σε αντίθεση με το πρωτόκολλο.
Ετσι ο Κοντονής, ο οποίος συχνά επικαλούνταν τις σχέσεις του με τη FIFA και την UEFA, υπέστη μια μεγάλη ήττα. Χαρακτηριστικό του σάλου που δημιουργήθηκε είναι ότι πολύ γνωστός πρόεδρος ομοσπονδίας γειτονικής χώρας ήταν έξαλλος με την ανοχή του Κουτσοκούμνη στην ελληνική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΚΟΠ δέχθηκε προσωπικά τα παράπονά του. Επίσης, κινητοποίηση για να σταματήσει η ανοχή του Κουτσοκούμνη στον Κοντονή υπήρξε και από άλλους προέδρους, ειδικά από πρόεδρο ΠΟ Σκανδιναβικής χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το σύνολο των ομοσπονδιών τόνιζε ότι «το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι της ΕΠΟ», φοβούμενοι ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Τα παράπονα των ομοσπονδιών, αν προτιμάτε οι «μουρμούρες» έφτασαν μέχρι και στον Ινφαντίνο, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, που απαίτησαν να μην ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου για το αυτοδιοίκητο. Για αυτό και η FIFA έδωσε διορία στον Κοντονή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, προκειμένου το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα να διασφαλιστεί άπαξ και δια παντός. Από τις παρεμβάσεις Κοντονή δεν θίγεται η ΕΠΟ αλλά η παγκοσμίως κατοχυρωμένη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, δηλαδή η FIFA και η UEFA.

ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)