Επικίνδυνος για τον αθλητισμό ο Κοντονής – Ωμή παρέμβαση και στην ποδηλασία μέσω της υποψηφιότητας του Φιλιππούση – Μετά τις εκλογές της ΕΠΟ ανακατεύεται και στην ΕΟΕ – Υφυπουργός του παρασκηνίου και όχι της διαφάνειας

ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ "ΚΑΥΤΑ" ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL
Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΕ
Το... πουρσουίτ του υφυπουργείου

TOY ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποδείξει κανένα μέλος της ΕΟΕ» αναφέρει το άρθρο 5 παράγραφος 3 του προεδρικού διατάγματος 130/2000 (ΦΕΚ 113 6/4/2000). Ομως, τα παραθυράκια που αφήνει η συγκεκριμένη διάταξη είναι αρκετά και επιτρέπουν την οποιαδήποτε εικασία. Οπως το κατά πόσο η παρουσία του δημοσιογράφου Ιάκωβου Φιλιππούση, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή -ο οποίος έχει πάρει θέση δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Καπράλου για τη θέση «αθάνατου» στη ΔΟΕ- στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ως εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης.
Εικασίες όμως δεν είναι τα γεγονότα. Τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αρκετά… ρητορικά ερωτήματα.
Η ΕΟΠ -που έχει πρόεδρο από το 2009 τον Θανάση Τερζή- είναι μια από τις ομοσπονδίες της οποίας ο φάκελος, μετά τον σχετικό διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο που έγινε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο για το διάστημα 1/12012-31/12/2014, παραδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έχει ήδη στείλει τις σχετικές κλήσεις στα γραφεία στο ΟΑΚΑ.
Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 11/3/2015 με εντολή του Κοντονή και διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, προκαλώντας και σχετική ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 18/1/2016.
«Υπάρχουν σοβαρές καταστάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων του εισαγγελέα. Βεβαίως έχουν ευθύνη και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών» τόνιζε τον Ιούνιο ο Κοντονής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Βέβαια, στις 13 Νοεμβρίου του 2015 ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνυπογράψει την απόσταση στην ΕΟΠ του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη -στενού φίλου και κουμπάρου του Τερζή- στη θέση τεχνικού συμβούλου.
Στις 29 του περασμένου Ιούλη ο Τερζής μαζί με τους ποδηλάτες που θα έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο έγιναν δεχτοί από τον Κοντονή στο γραφείο του και το κλίμα δεν ήταν… ψυχροπολεμικό.
«Τι έχει παιχτεί κάτω από το τραπέζι κανείς δεν γνωρίζει» ανάφερε στο «Goal» άνθρωπος της ομοσπονδίας και συμπλήρωσε «είναι σαφές πως υπάρχει κλείσιμο του ματιού και από τη μια και από την άλλη μεριά».
Μάλιστα, στις αυριανές αρχαιρεσίες της ΕΟΠ, ο Τερζής δεν είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Η αλλαγή έγινε τα τελευταία 24ωρα, με τον απερχόμενο ταμία της ομοσπονδίας Παναγιώτη Πριστούρη να «ηγείται» των 20 υποψηφίων της παράταξης Τερζή.
Προφανώς και θα είναι νομότυπη η υποψηφιότητα του Ιάκωβου Φιλιππούση παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία από το παρελθόν ενεργούς ενασχόλησής του με το συγκεκριμένο άθλημα. Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο υπάρχει ηθικό ζήτημα να εκλέγεται στην ΕΟΕ εν ενεργεία συνεργάτης της αθλητικής ηγεσίας.

Το δεδομένο είναι πως όλα γίνονται για τον έλεγχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.