Καραμανλή: «Ο κ. Κοντονής μπορεί μπροστά στις κάμερες να φορά το κοστούμι της εξυγίανσης και της διαφάνειας στον αθλητισμό, αλλά πίσω από αυτές πρωταγωνιστεί σε παρασκηνιακές κινήσεις που στόχο έχουν τον έλεγχο και την επιρροή αθλητικών ομοσπονδιών» - Σούπερ πρόκληση η υποψηφιότητα του Φιλιππούση για εκπρόσωπος στην ΕΟΕ μέσω της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στις ομοσπονδίες κατέθεσε η τομεάρχης αθλητισμού της ΝΔ Αννα Καραμανλή. Παράλληλα, με δηλώσεις της, με αφορμή την υποψηφιότητα του συνεργάτη του Ιάκωβου Φιλιππούση για εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ποδηλασίας στην ΕΟΕ, κατηγορεί ευθέως τον υφυπουργό ότι ασκεί, ο ίδιος και το περιβάλλον του πιέσεις σε αθλητικά σωματεία και τον καλεί να τον αποσύρει.
Αναλυτικά:
«Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς
καταρρέει και στον αθλητισμό»

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2016
Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού με θέμα: «Παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού στις εκλογές Αθλητικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».
 Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Ο κ. Κοντονής μπορεί μπροστά στις κάμερες να φορά το κοστούμι της εξυγίανσης και της διαφάνειας στον αθλητισμό, αλλά πίσω από αυτές πρωταγωνιστεί σε παρασκηνιακές κινήσεις που στόχο έχουν τον έλεγχο και την επιρροή αθλητικών ομοσπονδιών.
  Όταν δεν καπηλεύεται με στόμφο τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, εμπνέεται και πραγματοποιεί - μέσω του περιβάλλοντός του - ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των Ομοσπονδιών, ασκώντας πιέσεις σε αθλητικά σωματεία και παράγοντες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιστρατεύσει και να εκθέσει τους στενότερους συνεργάτες του.
 Ο κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης - Διευθυντής του Γραφείου του κ. Κοντονή από τις 10/11/2015 θέτει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας της Ποδηλασίας για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
 Συμπτωματικά, η Ομοσπονδία της Ποδηλασίας δέχθηκε διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο με εντολή του κ. Κοντονή (11/3/2015), το πόρισμα του οποίου με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα.
Προφανώς για τον κ. Κοντονή αυτός που ασκεί έλεγχο μπορεί να εκπροσωπεί και αυτούς που ελέγχονται. Αυτός που εγκρίνει χρηματοδοτήσεις, μπορεί να εκπροσωπεί και αυτούς που τις εισπράττουν.
 Αυτά μπορεί να είναι συμβατά με την ηθική του κ. Κοντονή, αλλά είναι πρωτόγνωρα για τον ελληνικό αθλητισμό.
 Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τον συνεργάτη του από τις εκλογές και να επιτρέψει την ανεπηρέαστη διεξαγωγή τους σε όλες τις Ομοσπονδίες.

 Ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει ανάγκη ούτε από “προστάτες” ούτε από “τοποτηρητές”».