«Ξεγυμνώθηκαν» με το… καλημέρα! - Το ισπανικό μοντέλο της ...μπανανίας



ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Τοτός ρωτάει τον πατέρα του:
- Μπαμπά, ξέρεις που βρίσκεται η Ισπανία;
- Οχι, αλλά ρώτα την μητέρα σου. Αυτή τα συμμαζεύει όλα!
Θυμηθήκαμε το συγκεκριμένο ανέκδοτο, περισσότερο εξαιτίας της τελευταίας πρότασης. Παρότι υποτίθεται ότι στη διαιτησία ξεκίνησε νέα εποχή με την εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου στους ορισμούς, η στοχοποίηση των διαιτητών όχι μόνο παραμένει, αλλά έφτασε σε άνευ προηγουμένου προκλητικό επίπεδο. Κάποιοι κατάντησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην στοχοποιούν μόνο οι ομάδες τους διαιτητές, που μπορεί αυτό να θεωρηθεί και… φυσιολογικό, αλλά το… έκτρωμα είναι πως τους στοχοποιούν και αυτοί που τους επιλέγουν, αν και κανονικά θα έπρεπε να τους προστατεύουν!
Στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών εκπρόσωπος της ΕΠΟ είναι ο Δημήτρης Γκρούτσης, εκπρόσωπος της Superleague ο Δημήτρης Σαραϊδάρης και προσωρινός επιδιαιτητής ο Κύρος Βασάρας, ο οποίος παρεμβαίνει σε περίπτωση διαφωνίας τους. Επειδή η συνεδρίαση είναι μυστική, δεν ξέρουμε τι έγινε, όμως η ουσία είναι ότι στις επιλογές της 3ης αγωνιστικής, οι πρώτες του ισπανικού μοντέλου διαιτησίας, δεν υπάρχει κανένας διαιτητής, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη «μαύρη λίστα» που έδωσαν φόρα παρτίδα, δηλαδή προκλητικά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ! Μάλιστα, το ίδιο προκλητικά ο Σαραϊδάρης φέρεται να επιβεβαίωσε στο προχθεσινό Δ.Σ. της Superleague ότι θα κινηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή. Κι όλως τυχαίως, στους χθεσινούς ορισμούς κανένας από τους… ανεπιθύμητους σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ (σ.σ. και η ΑΕΚ την ίδια… αντίληψη έχει) διαιτητές δεν μπήκε ούτε τέταρτος!
Φυσικά, και εδώ είναι υπόλογος ο Σαραϊδάρης, καθώς καμία ομάδα δεν επιτρέπεται να επιλέγει διαιτητές. Ολοι οι ρέφερι επιβάλλεται να κρίνονται αγωνιστικά. Είναι δυνατόν να επηρεάζεται η κρίση των παραγόντων της διαιτησίας από τα «θέλω» των ομάδων; Σε ποια χώρα γίνεται αυτό;
Ντροπή και μόνο ντροπή…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ δεν στοχοποιούν μόνο οι παράγοντες των ομάδων αλλά και οι παράγοντες της διαιτησίας

Ο ασκός
Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών (Γκρούτσης, Σαραϊδάρης, Βασάρας) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Στο εξής, κάθε ομάδα που θα θεωρεί ότι αδικείται θα ζητά την εξαίρεση του διαιτητή. Δηλαδή, με τους ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ θα επιλέγονται όσοι τους ευνοούν; Η μήπως δεν υπάρχουν; Δεν είναι δύσκολο να δούμε τι έγινε στο περσινό πρωτάθλημα. Ομως, αυτούς θα τους βάζουν και δεν θα προκαλείται θόρυβος. Απίστευτα πράγματα!!!

Μπανανία
«Δεν θέλουμε ούτε Παππά, ούτε Σπάθα, ούτε Αρετόπουλο, ούτε Μάνταλο, ούτε Βοσκάκη. Αυτοί θα πρέπει να κάτσουν στην άκρη», απαίτησε ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος. Κανονική… παραγγελιά έδωσε, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Και η πλάκα είναι ότι πέρσι δεν αλλοίωσαν αποτέλεσμα σε κανένα παιχνίδι του. Ούτε στη… Μπανανία τέτοια ΕΟΔ!!!

«Απόφαση»
Ξεφτίλισε την ΕΟΔ… μπανανίας ο παράγοντας του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος: «Πρέπει να είναι εκτός οι διαιτητές, που μας οδήγησαν να είναι κλειστή τη Θύρα 4 και να χάνουμε έσοδα. Στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό θα ήταν γεμάτο το γήπεδο. Αυτά τα πληρώνουμε από κάποιους που ήρθαν και δυναμίτισαν το κλίμα. Θεωρώ ότι τις τέσσερις αυτές αγωνιστικές δεν θα μας παίξουν αυτοί οι διαιτητές. Υπάρχει προφορική απόφαση».

Απευθείας
Ο ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, δεν έδωσε φόρα παρτίδα τα ονόματα των διαιτητών που δεν θέλει να σφυρίζουν παιχνίδια του. Ομως, τα διέρρευσε και έτσι στοχοποίησε τους Παππά, Σπάθα, Δημητρόπουλο και Μήτσιο. Τέτοιες κινήσεις σαν των ΠΑΟΚ και ΠΑΟ δεν έκανε η ΑΕΚ. Μήπως ο Θωμάς έστειλε απευθείας τη λίστα;