Στη Φλωρεντία βρίσκεται ο Γκιρτζίκης, καθώς μετέχει σε συνάντηση 40 ομοσπονδιών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τσέφεριν για την προεδρία της UEFA – Τι ειπώθηκε στη μεταξύ τους συζήτηση διάρκειας μισής ώρας – «Συνεχίζω να υπερασπίζομαι το αυτοδιοίκητο που κάποιοι κατέλυσαν με βάναυσο τρόπο»

***Κανένα πρόβλημα με τις υποχρεώσεις του ως μέλος Επιτροπών της UEFA, όπου συνεχίζει κανονικά!!!!



ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η παραίτηση του Γκιρτζίκη ήταν έτοιμη από χθες και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο ίδιος βρίσκεται στην Φλωρεντία και μετέχει σε συνάντηση 40 ομοσπονδιών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σλοβένου Αλεξάντερ Τσέφεριν για την προεδρία της UEFA. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη στην Αθήνα.
Το πρωί ο Γκιρτζίκης ενημέρωσε τον Τσέφεριν, που είναι το φαβορί για την προεδρία αφού ήδη έχει τη στήριξη τουλάχιστον 40 ομοσπονδιών και φυσικά της ΕΠΟ, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στη τριαντάλεπτη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΠΟ Σουηδίας.
Πλέον ο Τσέφεριν είναι ενήμερος και για τις παρεμβάσεις Κοντονή, τη στάση κάποιων ΠΑΕ απέναντι στην ΕΠΟ αλλά και για ότι όλα αυτά γίνονται, συν ότι οι έξι παράγοντες της ομοσπονδίας εξαναγκάστηκαν σε έκπτωση, επειδή ο Κοντονής κατάργησε το νόμο Ορφανού του 2006 για το αυτοδιοίκητο. «Συνεχίζω να υπερασπίζομαι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου που κάποιοι κατάργησαν με βάναυσο τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι η FIFA και η UEFA δεν θα αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να καταστραφεί από αυτούς που το επιβουλεύονται για να πάρουν τον έλεγχό του», δήλωσε ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος θα πάρει κανονικά μέρος στις εργασίες του συνεδρίου της UEFA, ενώ θα υποδεχθεί και τους ξένους προέδρους των ομοσπονδιών.

Παράλληλα ο Γκιρτζίκης θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τις υποχρεώσεις του στην UEFA ως μέλος δυο επιτροπών (του fair play και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης).