FIFA - UEFA: «Και η ΚΕΔ να αλλάξει πάλι θα φωνάζετε για τα λάθη» - «Κάθε Δευτέρα σε όλη την Ευρώπη για τις διαιτησίες συζητούν»

***Ουδέποτε τέθηκε θέμα διακοπής του πρωταθλήματος
Στη συζήτηση με τον Κοντονή το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA αντέκρουσε με επιχειρήματα τα αντίστοιχα του υφυπουργού. Φυσικά αυτό περί αλλαγής της ΚΕΔ ήταν εκτός πραγματικότητας, αφού η διαιτησία αποτελεί τον «πυρήνα του αυτοδιοίκητου» όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στη Βουλή. Δηλαδή υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν πρόκειται να ανεχθούν καμία παρέμβαση.
Όταν λοιπόν ο Κοντονής έθεσε θέμα αλλαγής της ΚΕΔ αντέδρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κορβέρο: «Και να συμβεί αυτό πάλι τα ίδια θα γίνονται. Κάθε Δευτέρα, όπου και να σταθείς στην Ευρώπη συζητούν για τη διαιτησία των αγώνων. Ακόμη και η ΚΕΔ να αλλάξει πάλι θα φωνάζετε για τα λάθη».
Παράλληλα το κλιμάκιο των FIFA, UEFA δεν έθεσε μόνο θέμα επανέναρξης του Κυπέλλου, καθώς πρόσθεσε ότι «μετά θα συζητήσουμε για τα υπόλοιπα», δηλαδή για αυτά που αφορούν διατάξεις των δυο νόμων του που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Τέθηκε θέμα ακόμη και τον πρώτο νόμο του για τη βία, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο, επειδή «άλλα μας μεταφέρατε και άλλα κάνατε. Δεν μας στείλατε ποτέ το νόμο μεταφρασμένο»!
Τόσο αυτό για την ΚΕΔ, όσο και το τελευταίο τα… αδειάσματα ήταν άνευ προηγουμένου. Όμως, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο Κοντονής δεν καταλάβαινε τίποτα!
Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε και δεύτερη παρέμβαση στη διαιτησία, καθώς εξέφρασε μέχρι και την άποψή του, επειδή στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός «δεν ορίστηκε διεθνής διαιτητής (σ.σ. ο Παππάς είναι πρώην διεθνής) αφού υπάρχει ένας καλός που δεν τον βάζουν σε σημαντικούς αγώνες», φωτογραφίζοντας τον Σιδηρόπουλο! Αν μη τι άλλο οι απεσταλμένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει να είχαν ακούσει ξανά κρατικό εκπρόσωπο να μιλάει για τη διαιτησία σε συζήτηση περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο!!!
Από την Ομοσπονδία διαψεύδουν ότι ο Κοντονής ζήτησε να φύγουν από το συμβούλιο της ΕΠΟ όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις, παρά μόνο όσοι έχουν περιοριστικούς όρους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του ίδιου του υφυπουργού. Από το τωρινό ΔΣ της ομοσπονδίας είναι μόνο ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στον οποίο όμως τονίζουμε δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Από τη διαιτησία έχουν φύγει ήδη όσοι έχουν τον συγκεκριμένο περιορισμό από τον ανακριτή κ. Κορέα.
Ακόμη ο υφυπουργός έθεσε και θέμα αλλαγής εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ! «Λειτουργεί με βάση το καταστατικό της, το οποίο εγκρίνεται από τη FIFA και την UEFA», ήταν μια ακόμη… απόκρουση των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου, σε μια ακόμη απόπειρα παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης τα έβαλε με τον Κοντονή επειδή δεν συνεργάζεται με την ομοσπονδία στα θέματα του ποδοσφαίρου.

Το κλιμάκιο των FIFA, UEFA είχε επικεφαλής τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κώστα Κουτσοκούμνη ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν ο Διευθυντής του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA Πρίμο Κορβάρο και ο νομικός σύμβουλος της UEFA, ο Ελληνοιταλός δικηγόρος Αντζελο Ρηγόπουλος. Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Γιώργο Γκιρτζίκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Παυσανία Παπανικολάου.