Ούτε βήμα πίσω στο θέμα Βαρούχα

Άκαμπτη παραμένει η στάση των δώδεκα Αθηναίων διαιτητών και βοηθών λόγω της παρουσίας του τηλεκριτικού του ΣΚΑΪ Παναγιώτη Βαρούχα στα δευτεριάτικα εκπαιδευτικά μαθήματα. Με άλλα λόγια αποφάσισαν να συνεχίσουν τη σκληρή στάση τους, δηλαδή την αποχή από τις προαναφερόμενες συγκεντρώσεις, άρα δεν θα πάνε στον σύνδεσμο ούτε την προσεχή Δευτέρα. Ταυτόχρονα περιμένουν η ΚΕΔ, αφού τους προσέφερε πλήρη κάλυψη και οι Καραμελίδης, Σωμαρακάκης εγγυήθηκαν ότι δεν πρόκειται να έχουν το παραμικρό πρόβλημα, ούτε πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τους ορισμούς τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, να δώσει οριστική λύση στο θέμα.
Αυτό έλειπε να μην είχαν στήριξη, δεδομένου ότι οι σύνδεσμοι διαιτητών δεν αναγνωρίζονται από την ΕΠΟ, άσχετα αν στο ΣΑΔ γίνονται τα μαθήματα της ΕΠΣΑ, όμως οι αρμόδιοι μπορούν άνετα να αλλάξουν την… έδρα. Επίσης, ο Βαρούχας δεν είναι πιστοποιημένος από την ομοσπονδία, άσχετα αν διατηρεί τον παρωχημένο τίτλο του καθηγητή διαιτησίας, ενώ ταυτόχρονα με τα σχόλιά του στην τηλεοπτική εκπομπή στρέφεται και κατά της ΚΕΔ και κατά διαιτητών που δεν ανήκουν στον σύνδεσμό του και κατά Αθηναίων διαιτητών!
Γράφουμε τα παραπάνω για να καταλάβετε την κατάσταση. Πλέον η λύση για να συμμετέχουν οι Αθηναίοι ρέφερι της Λίγκας στα εκπαιδευτικά μαθήματα είναι μια. Να μην παρίσταται σε αυτά ο Βαρούχας.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες. Η ΕΠΣΑ είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση από τη στιγμή που υπάρχει και παρέμβαση της ΚΕΔ υπέρ των Αθηναίων διαιτητών, καθώς υπήρξε συνάντηση μαζί τους.
Συζητήσεις επί συζητήσεων μπορεί να γίνονται πολλές. Όμως, δεν υπήρξε άλλη συνάντηση των ρέφερι, μετά από αυτή, προκειμένου να ενημερωθούν για τη στήριξη της ΚΕΔ. Πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πάνε σε άλλη ένωση από τη στιγμή που το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας στηρίζει την αποχή τους.
ΑΥΤΟ έλειπε η ΚΕΔ να μην στηρίξει τους Αθηναίους ρέφερι!



Η στάση της ΕΠΣ Αθηνών θα φανεί από τα εξής: 1)Αν θα οριστούν οι ρέφερι της Λίγκας σε τοπικούς αγώνες του Σαββατοκύριακου, κάτι που δεν έγινε το προηγούμενο αλλά μπορεί να τους άφησαν να ξεκουραστούν, 2)Αν θα κληθούν με μέιλ την Παρασκευή «με υποχρεωτική παρουσία» στο μάθημα της προσεχούς Δευτέρας…

Στις δευτεριάτικες συγκεντρώσεις της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Αθηνών δεν πηγαίνουν ούτε τα μέλη της ΚΕΔ Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος, παρά μόνο αν έχουν προγραμματίσει να κάνουν μάθημα. Μήπως και η απουσία των δυο παραγόντων έχει να κάνει με την παρουσία του Βαρούχα; Μήπως με τον… τρόπο τους θέτουν και ζήτημα αρχής;

Σχόλια