Εδωσαν και... βραβείο στον Καλογερόπουλο! - Το χειρότερο είναι ότι επιχείρησαν να κρατήσουν μυστικό τον διεθνή ορισμό του και τελικά τον ανακοίνωσαν σήμερα, ανήμερα του αγώνα

***Προκαλούν Καραμελίδης, Σωμαρακάκης, αφού δεν ενημέρωσαν την UEFA για την κακή απόδοσή του (και του Γρεβένη που μπήκε ως βοηθός) στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
Τα… στραβά μάτια έκανε η ΚΕΔ που δεν ενημέρωσε την UEFA για την προκλητική διαιτησία του Καλογερόπουλου (Αθηνών) στον αγώνα της 13ης Φεβρουαρίου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0. Αποτέλεσμα ήταν ο διεθνής ρέφερι να πάρει και… βραβείο, αφού ορίστηκε να σφυρίξει το σημερινό παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro U 21 Ρωσία-Γερμανία.
Πρόκειται για απαράδεκτη αδιαφορία από την πλευρά των αρμοδίων της διαιτησίας, ειδικότερα του Καραμελίδη που είναι πρόεδρος της ΚΕΔ και του Σωμαρακάκη που επιλέγει τους ρέφερι της Λίγκας. Όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται και η επιστροφή του στο πρωτάθλημα, παρότι η διαιτησία του Ολυμπιακό Στάδιο βαθμολογήθηκε με 7.4.
Με τέτοια βαθμολογία οι προηγούμενες ΚΕΔ θα τον άφηναν τουλάχιστον για τρεις μήνες εκτός, όμως με την τωρινή σύνθεση του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας βρισκόμαστε σε παρατεταμένη περίοδο… εκπτώσεων. Άλλωστε επιστρέφουν γρήγορα οι διαιτητές που κάνουν λάθη υπέρ των αυτοαποκαλούμενων εξυγιαντών.
Παράλληλα προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γιατί ο ορισμός του Καλογερόπουλου δεν ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπήρχε περίπτωση η επιλογή του από την UEFA να έμενε κρυφή; Φοβήθηκαν κάτι και δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση; Τελικά η ανακοίνωση έγινε σήμερα, ανήμερα του αγώνα.
Όμως, με τη συγκεκριμένη τακτική της αδιαφάνειας, οι αρμόδιοι της διαιτησίας εκτέθηκαν για μια ακόμη φορά. Δείχνουν ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ποιος λέει ότι η UEFA δεν ενδιαφέρεται τι κάνουν οι διαιτητές στις εγχώριες διοργανώσεις; Δεν την ενδιαφέρει αν κάποιος έκανε μεγάλα λάθη σε ντέρμπι, όπως το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, προκειμένου να προφυλαχθεί και η ίδια και να μην γίνει… μπάχαλο και στις διοργανώσεις τους!

Αν το βίντεο του αγώνα της 13ης Φεβρουαρίου έφτανε στη Νιόν, υπήρχαν πολλές πιθανότητες να λάθη του Καλογερόπουλου να συμπεριληφθούν στα εκπαιδευτικά βίντεο ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Η ευθύνη στον Καραμελίδη οφείλεται στο ότι είναι πρόεδρος της ΚΕΔ ενώ ο Σωμαρακάκης είναι υπεύθυνος ορισμών της Λίγκας και έπρεπε να ενημερώσει την UEFA.