Πως η ΚΕΔ… απέχει από τις ευθύνες της

***Γιατί δεν ανακοινώνονται επίσημα οι αρμοδιότητες όπως γινόταν και στο παρελθόν;
Ο λόγος περί ορισμών… Ποιος επιλέγει τους διαιτητές και τους βοηθούς ανά κατηγορία; Ποιος επιλέγει τους παρατηρητές; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, όμως στην Ελλάδα ζούμε και όταν έχουμε να κάνουμε με την ΚΕΔ, τότε καλύτερα να μιλήσουμε για… αστροφυσική. Πάντως, η ευθύνη των ορισμών είναι μεγάλη κουβέντα, με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Γιώργο Καραμελίδη να ανέχεται μια κατάσταση και τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη να μην λαμβάνει μέτρα παρότι τα πράγματα στην Superleague έχει ξεφύγει… Ευνοούνται αυτοί που φωνάζουν, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ!
Σωστά καταλάβατε. Ο Σωμαρακάκης έχει την ευθύνη των ορισμών της μεγάλης κατηγορίας. Μόνο που αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ποιος ο λόγος που οι παράγοντες της ΚΕΔ… απέχουν από τις ευθύνες τους; Συλλογικά δεν λειτουργούν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και σύμφωνα με πηγές η ευθύνη είναι πρωτίστως του Καραμελίδη ως προέδρου και δευτερευόντως του Αθηναίου παράγοντα της διαιτησίας που σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκει να έχει υπεραρμοδιότητες.
Κανονικά θα έπρεπε να ανακοινωθεί ποιος ορίζει τι. Όπως γινόταν και στο παρελθόν. Ο Σωμαρακάκης λοιπόν εκτός από τους ρέφερι και τους βοηθούς της μεγάλης κατηγορίας κάνει ορισμούς στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο Χρήστος Γενναίος ορίζει τους ρέφερι και τους βοηθούς στην Football League όπως επίσης ισχύει το ίδιο και για τον 3ο και 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Δημήτρης Νταμπώσης ορίζει τους παρατηρητές των δυο πρώτων κατηγοριών.

Ένα ερώτημα είναι αν οι Σωμαρακάκης, Γενναίος ορίζουν τους παρατηρητές της Γ’ Εθνικής στους ίδιους ομίλους που ορίζουν και τους διαιτητές ή αν το κάνουν ανάποδα. Οι δυο προαναφερόμενοι κάνουν ορισμούς και στα πρωταθλήματα νέων.