Πότε ο Κοντονής παραδέχθηκε ότι η διαιτησία είναι "ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου"

Φαντάζει απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, ο Κοντονής παραδέχθηκε μέσα στη Βουλή, στη συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτης 7 Μαϊου 2015 στο πλαίσιο της συζήτησης του πρώτου του νομοσχέδιου, ότι η διαιτησία ισοδυναμεί με το αυτοδιοίκητο, καλώντας μάλιστα τους Βουλευτές να μην τον προτρέπουν να παρέμβει σε ένα θέμα που μπορεί να επιφέρει κίνδυνο εξόδου των ομάδων από την Ευρώπη.
Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο Κοντονής την Πέμπτη 7 Μαϊου στη Βουλή, λίγο πριν ψηφιστεί ο τωρινός νόμος για τη βία: «Μας προτρέπουν να πάρουμε μέτρα για τη διαιτησία, που και αυτή είναι ενταγμένη στον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική. Από τη μία, προτρέπεται η Κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου -που αναγνωρίζει η Κυβέρνηση και έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να το θίξει- και από την άλλη, μας λένε οι ίδιοι οι συνάδελφοι ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου των ομάδων».

Παρόλα αυτά ενόψει της συνάντησης με το κλιμάκιο των FIFA, UEFA, ΕΠΟ δήλωσε: «Είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις για το θέμα   της διαιτησίας, το οποίο ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε στην προχθεσινή έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι φιλοδοξεί «σε ουσιαστικό διάλογο» πάνω σε αυτό το θέμα!