Τούρκος διαιτητής κέρδισε δικαστήριο κατά της ομοσπονδίας που τον διέγραψε επειδή δήλωσε ομοφυλόφιλος

Με πρόστιμο 23.000 λιρών (=8.000 δολάρια) τιμωρήθηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης η ΠΟ Τουρκίας μετά από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της πρώην διαιτητής, επειδή προχώρησε στη διαγραφή του από τη διαιτησία, καθώς Halil İbrahim Dinçdağ είχε δηλώσει ομοφυλόφιλος. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά από άρνησή του να στρατευθεί και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα επικαλέστηκε το παραπάνω.
Για την υπόθεση ξέσπασε σάλος πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα ο Halil İbrahim Dinçdağ είχε βραβευτεί σε φεστιβάλ κατά της ομοφοβίας στο Βερολίνο από το Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Γερμανίας Κλάους Βοβερέιτ που επίσης δήλωσε ομοφυλόφιλος.
«Η νίκη αυτή την αγωγή σημαίνει πολλά για μένα. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχω δίκιο. Ελπίζω ότι αυτή η απόφαση θα είναι πρότυπο για παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτή είναι μια νίκη», δήλωσε ο Dinçdağ μετά τη συνεδρίαση δικαστηρίου για σοβαρά εγκλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Caglayan της Κωνσταντινούπολης.
Ο δικηγόρος του Dinçdağ, Fırat Söyle δήλωσε ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση, εμμένοντας στην αρχική του απόφαση για ποσό ύψους 110.000 λιρών. Παράλληλα, ο πελάτης του θέλει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.
Από την πλευρά της η ΠΟ Τουρκίας υποστηρίζει ότι τον διέγραψε επειδή δεν είχε ικανοποιητική απόδοση στους αγώνες.