"Μηδενική" στήριξη της ΚΕΔ στους διεθνείς διαιτητές


Οι διαιτητές γίνονται καλύτεροι όταν σφυρίζουν αγώνες, εννοείται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ορίζονται είναι να μην κάνουν και λάθη. Στο προηγούμενο αξίζει να προσθέσουμε ότι οι διεθνείς θα γίνουν καλύτεροι, όχι μόνο ενόψει των ντέρμπι του δεύτερου γύρου αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, εφόσον έχουν την στήριξη μέσω των ορισμών.
Όμως, στην Ελλάδα έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο. Είναι ίσως η μόνη χώρα που δεν φαίνεται στηρίζει τους διεθνείς και αυτό έχει να κάνει με την ΚΕΔ. Επειδή οι νέοι διεθνείς είναι πέντε (Αρετόπουλος, Κομίνης, Κύζας, Μάνταλος, Παπαπέτρου) μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και αφού πρώτα πάρουν μέρος στο σεμινάριο, το οποίο θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου στην Κύπρο.
Τα προηγούμενα χρόνια οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Γιάχος, Παππάς, Σπάθας στηρίζονταν από τις εκάστοτε ΚΕΔ, αφού έπρεπε να παίζουν στην Superleague για να έχουν παιχνίδια και να πάνε καλά στην Ευρώπη. Όμως, την τρέχουσα σεζόν, επί Σωμαρακάκη στην επιλογή των ρέφερι για τους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, ο Σιδηρόπουλος έχει πέντε ορισμούς και πέντε ο Καλογερόπουλος και ξεκινάμε με αυτούς, επειδή παρέμειναν στον πίνακα. Η UEFA παρακολουθεί την πορεία τους εντός των συνόρων και θυμίζουμε ότι πέρσι το Μάρτιο, ο Ντάλας είχε επικοινωνήσει με τον Ζωγράφο, ο οποίος έκανε τότε τους ορισμούς, για να διαμαρτυρηθεί, επειδή δεν ορίζονταν ο Σιδηρόπουλος.

Οι Αρετόπουλος, Κομίνης, Κύζας, Μάνταλος, Παπαπέτρου είναι οι νέοι διεθνείς, όμως, όπως και με τους δυο προηγούμενους δεν υπάρχει διαφορά στους ορισμούς. Τους θέλουν για τα δύσκολα παιχνίδια, όμως μόνο οι Κομίνης, Αρετόπουλος έχουν έξι ορισμούς και οι υπόλοιποι λιγότερους.

Σχόλια