«Συγχαρητήρια, ήταν φάουλ» - Και ο Ζέκα δικαίωσε Αρετόπουλο, Γεωργαράκο

Μια φάση, πάρα πολύ δύσκολη, είναι από διαιτητικής άποψης όλο το ματς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, σημειώνοντας και τα δυο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, η φάση του αγώνα έγινε στο 45’, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ταυλαρίδης σκόραρε σε ένα γκολ που δεν μέτρησε.
Ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων) έδειξε σέντρα, όμως τον σταμάτησε ο δεύτερος βοηθός Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών), ο οποίος στην ενδοεπικοινωνία φώναξε «φάουλ, φάουλ». Ταυτόχρονα ο βοηθός εξήγησε στον Θεσσαλό διαιτητή ότι ο Ταυλαρίδης ανέβηκε στην πλάτη του Λαζαρίδη, άρα σκόραρε αντικανονικά. Ο Αρετόπουλος δεν είχε δει τίποτα, όμως εμπιστεύτηκε τον έμπειρο βοηθό του, ο οποίος έκανε υπόδειξη για σεμινάριο, καθώς πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση.
Τόσο ο Γεωργαράκος, όσο και ο Αρετόπουλος που δέχθηκε την υπόδειξή του και έχει την τελική ευθύνη δικαιώνονται από την τηλεοπτική κάμερα, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισαν σωστά. Άλλωστε ταυτόχρονα έξι παίκτες του Ατρομήτου σήκωσαν τα χέρια.
Πάντως, η δικαίωση ήρθε νωρίτερα και από ό,τι  περίμεναν ακόμη και οι ίδιοι. «Συγχαρητήρια για τη φάση στο τέλος. Ήταν φάουλ», άκουσε ο Αρετόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, να του λέει ο Ζέκα, λίγο πριν οι ομάδες βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο.
Ο Θεσσαλός διαιτητής πήγε στη Λεωφόρο έχοντας κλείσει τα αυτιά του στον θόρυβο που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός πριν από το παιχνίδι. Έκανε μια καλή εμφάνιση, έχοντας καθαρό μυαλό, κάτι που φάνηκε μετά το ακυρωθέν γκολ του Ταυλαρίδη. Σε μια κίνηση τακτικής διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού άρχισαν να πετάνε αντικείμενα. Όμως, μετά την προσωρινή διακοπή αποφεύχθηκαν τέτοιου είδους… φαινόμενα. Ρόλο θα πρέπει να έπαιξε και το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν πως οι Γεωργαράκος, Αρετόπουλος (σ.σ. δεν είχε δει τίποτα επειδή είχε σώματα μπροστά του) αποφάσισαν σωστά. Φυσικά αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας τους.

Απόδειξη ότι η διαιτησία στη Λεωφόρο πήγε καλά είναι ότι η διαιτητική ομάδα στο τέλος του αγώνα δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παικτών και των δυο ομάδων.