Η ΟΥΕΦΑ αλλάζει τα κριτήρια αδειοδότησης, η ΕΠΟ εξετάζει αυστηρότερες ποινές (από τη σεζόν 2016-17)


Αλλάζουν τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΥΕΦΑ θα στείλει μέχρι το τέλος Ιουνίου το νέο κανονισμό, ο οποίος θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις και όλα δείχνουν ότι τα κριτήρια μπορούν να γίνουν και δυσκολότερα. Φυσικά θα ισχύουν από τη σεζόν 2016-17, αφού ήδη έχουν εξεταστεί οι φάκελοι των ομάδων για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Πάντως, στους κόλπους της ομοσπονδίας, πάντα για την σεζόν 2016-17, ξεκίνησε συζήτηση για το αν ο περιορισμός των μεταγραφών, που είναι η ποινή για μη αδειοδότηση ομάδας, βοηθά στην εξυγίανση των ΠΑΕ. Η απάντηση είναι «όχι», άρα δεν θα είναι έκπληξη αν ληφθούν σκληρότερα μέτρα.
Βέβαια, η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα, δηλαδή στην επαναφορά της ποινής του υποβιβασμού που ίσχυε παλαιότερα. Όμως, ξεκίνησε συζήτηση αν πρέπει επιβλέπονται από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης οι ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια, ώστε να τηρούν τους προϋπολογισμούς που καταθέτουν για να μην δημιουργούν χρέη επί χρεών. Πρόκειται για πρόταση που απορρίφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία περιλαμβάνει μέχρι και ποινή αφαίρεσης βαθμών στις ασυνεπείς ομάδες.

Η συγκεκριμένη… ποινή, δηλαδή η επίβλεψη, εφαρμόζεται πιλοτικά για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες. Δεν περιλαμβάνει αφαίρεση βαθμών παρά μόνο οικονομικό έλεγχο. Αρα πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα που θα έχει στην Φούτμπολ Λιγκ.