Τουλάχιστον ας καταργήσουν το διοριστήριο ή να βάζουν όλους να το υπογράφουν, πλην του Γιάχου

Κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές υπογράφουν διοριστήριο, όπου μεταξύ άλλων υποχρεώσεών τους αναφέρεται ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις. Η ποινή για αυτό είναι η διαγραφή από τους πίνακες.
Φαίνεται πως αυτό ισχύει για όλους τους ρέφερι πλην του Γιάχου, αν και πλέον στην προεδρία της ΕΠΟ δεν βρίσκεται ο Γιώργος Σαρρής. Ο διεθνής ρέφερι θεώρησε αναγκαίο να διαψεύσει, εν χορδαίς και οργάνοις, τις πληροφορίες που τον φέρουν να σχεδιάζει μεταγραφή από την ΕΠΣ Χίου, είτε στην ΕΠΣ Αθηνών, είτε στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για μια κίνηση, ακριβώς για τους λόγους που εξηγήσαμε στην αρχή, η οποία προκάλεσε αρνητικά σχόλια στον χώρο της διαιτησίας. Ολοι οι διαιτητές θα ήθελαν να μιλάνε δημόσια, όμως καταλαβαίνουν ότι δεσμεύονται για το αντίθετο. Επίσης, μέσω του ρεπορτάζ ξεκαθαρίστηκε πως ο Γιάχος δεν πήρε άδεια από την ΚΕΔ, ώστε να μπορέσει να κάνει δηλώσεις.  Δεν υπήρχε και περίπτωση να του δοθεί για ένα τέτοιο θέμα.
Αν υπήρχε ΚΕΔ ο Γιάχος έπρεπε να τιμωρηθεί με διαγραφή από τους πίνακες. Τουλάχιστον ας καταργήσουν το διοριστήριο ή να βάζουν όλους να το υπογράφουν, πλην του Γιάχου. Αλλά να τι να περιμένουμε; Αντί η ΚΕΔ να τιμωρήσει τον Γιάχο που δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, στο ματς της Τούμπας, τον επιβράβευσε με ορισμό στον αγώνα Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-0. Εκεί ο διεθνής ρέφερι τα έκανε χειρότερα, καθώς δεν καταλόγισε τρία πέναλτι υπέρ των «κυανερύθρων». Και αυτή τη φορά έδειξε ότι δεν πετυχαίνει φάση μέσα στην περιοχή.