Αν τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής γίνονταν σε ευρωπαϊκό ματς, η ΟΥΕΦΑ θα απέκλειε για αρκετά χρόνια τον Παναθηναϊκό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

***ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
***Η ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ.
***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ...

Με βάση τον κανονισμό και σε συνδυασμό με τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ουδεμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί η ποινή στον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο κανονισμός και η… καμπάνα είναι παρόμοια με αυτή που επιβλήθηκε πέρσι στον ΠΑΟΚ (και επωφελήθηκαν οι «πράσινοι», οι οποίοι βγήκαν πρώτοι στα πλέι οφ) και παλαιότερα στους Αρη, ΑΕΚ. Συγκεκριμένα στον ΠΑΟ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δυο αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης) κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Από την στιγμή που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Κωνσταντίνος Πετρόπουλος προέβη στην αναμενόμενη κίνηση της πειθαρχικής δίωξης για εκτεταμένα επεισόδια, έπρεπε να εφαρμοστούν τα άρθρα 15, 3 δ και 15, 3 στ. Συγκεκριμένα: 1) Εχουμε εισβολή πολλών φιλάθλων μέσα στο γήπεδο, 2)Τα επεισόδια είχαν διάρκεια, 3)Υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου αγώνα (και αυτό είναι πολύ σοβαρό), συγκεκριμένα του υπευθύνου ασφαλείας της Σούπερ Λίγκας κ. Τσάτσου, συν του Κασάμι, συν του Μουρίκη, συν τις φονικές φωτοβολίδες κατά Μαρινάκη, Νικοπολίδη, συν τα αντικείμενα στο Ντουρμάζ την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα, είτε στο φύλλο αγώνα, είστε στην έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λίγκας, είτε σε αυτή της αστυνομίας, η οποία επίσης κάνει αναφορά, επί λέξει, σε «χούλιγκαν-ταλιμπάν», προσθέτοντας ότι  «οι φονικές φωτοβολίδες που ρίχνονταν είχαν στόχο τους παράγοντες του Ολυμπιακού».
Γίνεται αντιληπτό πως αν τα παραπάνω αφορούσαν ευρωπαϊκό αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μηδενίζονταν απλά για το παιχνίδι αλλά η ΟΥΕΦΑ θα τον απέκλειε για πολύ καιρό από τις διοργανώσεις της. Θα του έκλεινε τα σύνορα για αρκετά χρόνια.


Ούτε φαίνεται να υπάρχει προοπτική ο ΠΑΟ να γλιτώσει τη μια από τις δυο αγωνιστικές της έδρας του. Το προαναφερόμενο άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα δίνει περιθώριο, πλην της αφαίρεσης βαθμών, μέχρι και για ποινή τριών αγωνιστικών, μέχρι και για πρόστιμο 200.000 ευρώ. Και τον Παναθηναϊκό δεν τον «καίει» όποιος κι όποιος αλλά η αστυνομία…