Σωματείο διαιτητών-έκτρωμα με αποκλεισμούς διαιτητών και (άκουσον άκουσον) με πρωτοβουλία Μάνταλου που είναι στην ΚΕΔ - Είναι σκάνδαλο ότι η ΚΕΔ χώρισε τους ρέφερι σε αρεστούς και μη


-Η ΚΕΔ, με την ανοχή της ΕΠΟ, «σέρνει» τους διαιτητές σε δημιουργία σωματείου διαιτητών, μόνο και με μόνο για να μην αναγνωριστεί η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ομοσπονδίας.

-Πρόκειται για σωματείο-έκτρωμα, καθώς με βάση το νόμο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και παράλληλα με βάση το νόμο η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ είναι αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να αναγνωριστεί άλλη Ενωση Διαιτητών.

-Παρόλα αυτά ο Μάνταλος κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη 93 διαιτητές, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι προχωρούν σε δημιουργία σωματείου.

-Ξεκάθαρο ότι κανείς ρέφερι δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από μέρες τους είχαν καλέσει να στείλουν φωτοτυπίες ταυτοτήτων και ΑΦΜ. Σε κάποιους φέρονται να είπαν ότι τα θέλουν για δημιουργία Ενωσης Διαιτητών, όσοι δεν ρωτούσαν δεν λάμβαναν και την εξήγηση.

-Στη σημερινή (17/5) τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι ο Μάνταλος, επειδή αυτός είναι στην ΚΕΔ και δεν υπάρχει άλλος αναλαμβάνει από Δευτέρα να τρέξει τη δημιουργία σωματείου διαιτητών.

-Το παρών έδωσε και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Νίκος Μπάρτζης για τυχόν απορίες. Ρωτήθηκε από τον Σιδηρόπουλο αν θα υπάρχουν συνδρομές ή αν μπορούν να βρουν διαφημίσεις για τις στολές. update: Μετά διέρρευσε ότι δεν ήταν ο Μπάρτζης αλλά ο Σπύρος Κλαδάς που είναι κουμπάρος του Φιλιππούση!

-Ο Πολυχρόνης (Πιερίας) ρώτησε τι θα γίνει με τους συνδέσμους και ο Μπάρτζης Κλαδάς απάντησε ότι δεν αλλάζει κάτι μέχρι να συσταθούν τα σωματεία.

-Για την τηλεδιάσκεψη (ώρα 1 μ.μ.) έγινε επιλογή διαιτητών, δεν πήραν όλοι μέρος.

-Κατά τα άλλα κάνουν σωματείο διαιτητών για το… καλό τους!

-Είναι σκάνδαλο ότι η ΚΕΔ χώρισε τους ρέφερι σε αρεστούς και μη.

-Δεν προβλέπεται από πουθενά αρμοδιότητα της ΚΕΔ για δημιουργία σωματείου διαιτητών.

-Αντίθετα, με βάση το νόμο πρέπει η ΕΠΟ να αναγνωρίσει την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ, καθώς δεν προβλέπεται άλλη Ενωση Διαιτητών, Σωματείων, όπως αλλιώς το πουν.

-Κουίζ: Από ποιόν ξέφυγε ότι «έχουμε φίλους και θα τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες για αναγνώριση του καταστατικού, το οποίο θα καταθέσουμε και στο υπουργείο»; Από παράγοντα, διαιτητή, βοηθό, ή παρατηρητή;

-Τη Δευτέρα στο υπουργείο Αθλητισμού γίνεται σύσκεψη, με τη συμμετοχή νομικών των ΕΠΟ, ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ για αλλαγές στο νόμο. Εχει ζητήσει να συμμετάσχει και η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ.

-Κάθε απάντηση δεκτή, καθώς η κριτική είναι καλοπροαίρετη…




Σχόλια