Σχέδιο φίμωσης για τις ανακοινώσεις από Μπαλτάκο-ΕΠΟ


-Bρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα επικαλεστούν την UEFA για να αλλάξουν τον κανονισμό, αν και το πρόβλημα είναι οι ίδιοι που διοικούν.


Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ΕΠΟ και τον Μπαλτάκο εξελίχθηκαν οι ανακοινώσεις των ομάδων για τη διαιτησία. Χωρίς να υπολογίζουμε τις δηλώσεις προπονητών και παραγόντων αυτές ξεπέρασαν τις 50 και θα πρέπει να είναι ρεκόρ αγωνιστικής περιόδου, αφού η διαιτησία με τον Μπένετ ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Ανακοινώσεις έβγαλαν σχεδόν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ χαμός έγινε και στη Σούπερ Λίγκα 2.

Το σύστημα έχασε τον ύπνο του και ανακάλυψε τη λέξη «τοξικότητα» χωρίς να ασχολείται με τα λάθη των ρέφερι που ήταν εξόφθαλμα ακόμη και στην εποχή του VAR. Με όχημα αυτή τη λέξη, που δεν υποδηλώνει την πραγματικότητα, φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν… σιωπητήριο στις ΠΑΕ, όπως και στους προπονητές και παράγοντες.

Το σχέδιο φίμωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Μπαλτάκος και η ΕΠΟ θα επικαλεστούν την ΟΥΕΦΑ για να αλλάξουν τον κανονισμό. Θέλουν να κάνουν αυστηρότερες τις διατάξεις προκειμένου η αθλητική δικαιοσύνη να μη μένει μόνο στα πρόστιμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση υποτροπής θέλουν να επαναφέρουν την αφαίρεση βαθμών, αν και υπήρξε στο παρελθόν, όμως δεν επιβάλλονταν ποτέ, καθώς οι αθλητικοί δικαστές θεωρούσαν εξοντωτική την ποινή. Για αυτό και την… εξαφάνισαν από τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Όμως, το συζητούν για να την επαναφέρουν. Μάλιστα, έχουν θέσει το θέμα και στην ΟΥΕΦΑ, θεωρούν ότι φταίνε οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις και όχι τα λάθη τα διαιτητών και η ασυλία που τους παρέχουν, με δεδομένο ότι δεν τους τιμωρούν.

Ενας κανονισμός που θα αφαιρεί βαθμούς από τις ομάδες που βγάζουν ανακοινώσεις ή για δηλώσεις προπονητών και παραγόντων για τη διαιτησία θα αλλοιώσει τον βαθμολογικό πίνακα. Επιπλέον, θα ανοίξει και τον Ασκό του Αιόλου, επειδή υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά (για παράδειγμα ο Λουτσέσκου δεν κλήθηκε σε απολογία για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για τη διαιτησία, όπως και ο Αλμέιδα που στον αγώνα με τον Παναιτωλικό φαίνεται να πιάνει τα γεννητικά του όργανα).

Για να αλλάξει ο κανονισμός για τις δηλώσεις θα πρέπει να συμφωνήσουν οι ΠΑΕ και να περάσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.   

Σχόλια