Με δηλώσεις-καρμπόν οι Μπαλτάκος και Μπένετ βάζουν μπουρλότο από τώρα


Δηλώσεις-καρμπόν έκαναν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ. Με όσα είπαν βάζουν από τώρα μπουρλότο στο επόμενο πρωτάθλημα καθώς προετοιμάζουν το έδαφος για να σφυρίζουν Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Κάποιος θα μπορούσε να σχολιάσει ότι στρώνουν χαλί για …Διαμαντόπουλους και όχι για διαιτητές σαν τον Γερμανό Μπριχ.

Οι Μπαλτάκος και Μπένετ άρχισαν να διαλαλούν ότι είναι ακατάλληλοι για όλα, αντί να παραιτηθούν. «Εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α’ Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Ελληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Ελληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές. αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή», σχολίασε ο Τάκης Μπαλτάκος τις προηγούμενες μέρες στην ΕΡΤ 3.

Κατά σύμπτωση δηλώσεις-καρμπόν έκανε και ο Στιβ Μπένετ. Ενώ είχε πάει για σεμινάριο στη Λάρισα, ασχολήθηκε με τους ξένους διαιτητές! «Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ τους ξένους. Θα παίξουν πιο σημαντικά ματς οι Ελληνες και θα γίνουν σεμινάρια για μπορούν οι Ελληνες και να πάνε έξω να πάρουν την κουλτούρα των ξένων», δήλωσε ο Αγγλος.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι είχαν σχέδιο να επαναφέρουν τους Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι, όπως ακουγόταν εδώ και μήνες. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι Μπαλτάκος και Μπένετ βρίσκονται πέρα από κάθε λογική. Ειδικά, ο πρώτος, προεξοφλεί ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θα στέλνει ρέφερι, ενώ η απαγόρευση ήταν προσωρινή και παράλληλα είναι γνωστό ότι δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA αλλά από τις δημόσιες σχέσεις και αυτές των Μπαλτάκου, Μπένετ είναι ανύπαρκτες. Για παράδειγμα, το μέλος της ΚΕΔ, ο Πορτογάλος Καπέλα μεσολάβησε και βρήκε περισσότερους διαιτητές, έστω και συμπατριώτες του, από τον προϊστάμενό του τον Μπένετ, αν και ο Αγγλος ορίζει και ο Πορτογάλος είναι υπεύθυνος για το VAR.

Να ληφθεί υπόψη ότι είναι πέρα από κάθε λογική να προεξοφλούν απόφαση της ΟΥΕΦΑ και ότι οι Μπαλτάκος και Μπένετ μιλούν ως… χαλίφηδες, αφού δεν φρόντισαν καν να ρωτήσουν τις ομάδες της SuperLeague. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να συζητήσει η διοργανώτρια αφού μόνο μια δυο ομάδες θέλουν διαιτητές σαν τον Διαμαντόπουλο, τον Μανούχο και τον Σιδηρόπουλο.  

Σχόλια