Super League: Ομόφωνο αίτημα για ξένους ελίτ διαιτητές στα πλέι οφ


-Το συζήτησαν και το αποφάσισαν για τους αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Επίσης, παρά την αντίδραση της ΑΕΚ, στην ΚΕΔ, θα υποβληθεί και αίτημα για ξένους σε όλα τα ματς των πλέι οφ.

 

Η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική της Super League και λίγο πριν τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν να υποβάλλουν ομόφωνο αίτημα στην ΚΕΔ για ελίτ ξένους διαιτητές για τους αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Επίσης, παρά την αντίδραση της ΑΕΚ, στην ΚΕΔ, θα υποβληθεί και αίτημα για ξένους σε όλα τα ματς των πλέι οφ.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στους ξένους διαιτητές που ορίζει ο Μπένετ, με χαρακτηριστική απόδειξη και την διαιτησία του Ιταλού Μαριάνι στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3. Πλέον ο Αγγλος αρχιδιαιτητής και η κομπανία του δεν έχουν δικαιολογία να μην φέρουν ελίτ διαιτητές, με δεδομένο ότι αυξήθηκε στις 4.000 ευρώ η αμοιβή των ξένων που έρχονται από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Αν και το πρόβλημα είναι οι ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις του Μπένετ που δεν μπορεί να βρει τόσο ελίτ όσο και καλούς ξένους ρέφερι.

Αντέδρασε η ΑΕΚ αλλά...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ επιφυλάχθηκε όχι για τους ελίτ διαιτητές αλλά για τους ξένους σε όλα τα ματς. Όμως, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς επειδή οι άλλες πέντε ομάδες των πλέι οφ θέλουν αλλοδαπούς.

Το αίτημα προς την ΚΕΔ για ελίτ διαιτητές στα ματς μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και για ξένους σε όλα τα ματς των πλέι οφ θα επικυρωθεί (και τυπικά) στο ΔΣ της Λίγκας την Τετάρτη 15/3 και θα σταλεί στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ.

 


Σχόλια