Γεμίζουν βιβλίο τα λάθη του Νταμπάνοβιτς, άργησε ο Παναθηναϊκός να θυμηθεί την ομόφωνη απόφαση της SL για ελίτ διαιτητές


-Ο ΠΑΟ έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο σύμφωνα με την οποία ο Αμπραμπατ έπρεπε να αποβληθεί δυο φορές και έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο χέρι του Χατζησαφί.

SUPERLEAGUE 2022-23

PLAY OFF  

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβουνίου)

Βοηθοί: Τοντόροβιτς,

Γιοβάνοβιτς (Μαυροβουνίου)

4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλίας)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

11': Σωστά ο Γιοβάνοβιτς υπέδειξε οφσάιντ τον Αραούχο της ΑΕΚ

11': Ο Νταμπάνοβιτς έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Ρότα για ριψοκίνδυνο παίξιμο, πάτησε με τις τάπες του το πόδι του Μαντσίνι.

19': Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Αμραμπατ για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

32': Ο ρέφερι έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμραμπατ γιατί έπαιξε ριψοκίνδυνα τον αντίπαλο του και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση.

36-37': Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι για παίξιμο της μπάλας με το χέρι του Χατζισαφί, κακώς ο VAR, ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες,  δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, το χέρι του ήταν μακριά από το σώμα του σε αφύσικη θέση. Αρα, έπρεπε να δοθεί το πέναλτι μαρς. Μεγάλο λάθος του Νταμπάνοβιτς.

43': Ο Νταμπάνοβιτς έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμραμπατ γιατί έπαιξε την μπάλα σκόπιμα με το χέρι του (αντιαθλητική συμπεριφορά) αλλά και ότι καθυστέρησε την επανέναρξη του παιχνιδιού (στην εκτέλεση του από τέρματος λακτίσματος από τον Μπρινιόλι), καθώς και για επίμονη παραβίαση των κανόνων του παιχνιδιού. Η δεύτερη φορά που τη γλίτωσε ο Αμπραμπατ και ο Αλμέιδα τον έβγαλε στο ημίχρονο.

45+1': Σωστά ο Τοντόροβιτς υπέδειξε οφσάιντ τον Παλάσιο του Παναθηναϊκού.

67': Ο ρέφερι σφύριξε ανάποδο φάουλ υπέρ της ΑΕΚ ενώ έπρεπε να δοθεί υπέρ του Παναθηναϊκού για κράτημα της φανέλας του Παλάσιο από τον Χατζησαφι.

68-72': Υπήρξε διακοπή καθώς ο Νταμπάνοβιτς είχε πρόβλημα με την ενδοεποικινωνία με το VAR.

76' -77': Έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού όταν ο Χατζησαφί μάρκαρε αντικανονικά τον Παλάσιος και έπεσε στο έδαφος πιάνοντας την μπάλα με το χέρι και σφύριξε φάουλ σε βάρος του. Έγινε γρήγορη εκτέλεση του φάουλ και οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον αντίπαλο του και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, καθώς και κίτρινη στον Πέρεθ για ριψοκίνδυνο παίξιμο που προηγήθηκε πριν το φάουλ του Κουρμπέλη (είχε εφαρμόσει το πλεονέκτημα). Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή για τις λανθασμένες αποφάσεις του.

90+6-8': Αρχικά ο διαιτητής υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τσοκάι για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Πινέδα, στην συνέχεια ο VAR (ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες) συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για κόκκινη κάρτα, όταν είδε την φάση σωστά αποφάσισε να πάρει πίσω την κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, με απευθείας κόκκινη κάρτα.

90+11': Κακώς υπέδειξαν το πρώτο κόρνερ ήταν άουτ υπέρ του Παναθηναϊκού, μετά την δεύτερη εκτέλεση του κόρνερ, υπήρξε επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον αμυντικό του Παναθηναϊκού, στην συνέχεια κακώς σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όταν ο Αραούχο ο οποίος την διεκδίκησε με τον Παλάσιος έκανε επιθετικό φάουλ (αυτός δημιούργησε την αντικανονική επαφή). Σωστά ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να πάρει πίσω το πέναλτι γιατί είχαν προηγηθεί τα δύο επιθετικά φάουλ.

Σχόλια