Και μη χειρότερα: Ο προκλητικός Διαμαντόπουλος και ο Παπαδόπουλος των λαθών στο Βόλος-Ολυμπιακός


Και μη χειρότερα! Σα να μην έφτανε που ο Μπένετ δεν μπορεί να βρει ελίτ διαιτητές, όρισε τον απίθανο Διαμαντόπουλο στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ Βόλος-Ολυμπιακός. Διαμαντόπουλος σημαίνει προκλήσεις κατά του Ολυμπιακού και, για να το επιβεβαιώσουν αυτό, αρκούν μόνο τα δυο παιχνίδια των Πειραιωτών της κανονικής περιόδου, όπου ήδη διαιτητής.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2, με μια διαιτησία που είχε «άρωμα» μπλόκου, άσχετα αν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν. Στο 26’ σφύριξε φάουλ σε βάρος του Παπασταθόπουλο, στον Μάσας, ένα φάουλ που ονειρεύτηκε και ακυρώθηκε στην συνέχεια το γκολ που πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκες. Στο VAR ήταν ο Μανούχος, όμως δεν μπορούσε να παρέμβει! Αυτή η φάση έγινε στο 0-0.

Επίσης, ο Διαμαντόπουλος σφύριξε και το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2.  Στο Ηράκλειο ο διεθνής ρέφερι δεν απέβαλε τον Μαρινάκη για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά, προτιμώντας να χαριστεί (84’) στον παίκτη του ΟΦΗ με κίτρινη κάρτα. Επρόκειτο για εξόφθαλμο λάθος και ο Ολυμπιακός συμπεριέλαβε το βίντεο της φάσης στην επιστολή που έστειλε στην UEFA την Παρασκευή 23/12/22.

Μόνο για αυτά τα δυο προαναφερόμενα λάθη (σ.σ. υπάρχουν ένα σωρό) ο Διαμαντόπουλος δεν έπρεπε να μπει στον Ολυμπιακό, χώρια που έπρεπε ήδη να είχε πάει στο σπίτι του, ειδικά μετά τη διαιτησία του στο περσινό παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Αρης 2-1. Για την ιστορία στο VAR του προαναφερόμενου αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός ήταν ο Κουτσιαύτης (Αρτας) που τώρα είναι τηλεκριτικός διαιτησίας στο κανάλι OPEN TV του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Διαμαντόπουλος ήταν VAR, με διαιτητή τον Μανούχο (Αργολίδας), στο ματς της 19ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1.

Ο διεθνής ρέφερι και την τρέχουσα σεζόν έκανε λάθη υπέρ της ΑΕΚ. Την  5η αγωνιστική, στο ματς Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2, χάρισε δυο αποβολές στην ΑΕΚ (Ρότα και Ελίασον). Στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 ήταν VAR με διαιτητή τον Κουτσιαύτη (Αρτας). Εκεί καταλόγισαν πέναλτι, ενώ φαίνεται πως ο Αμραμπατ έκανε θέατρο, παρόλα αυτά δεν παρενέβη για να αλλάξει ο Κουτσιαύτης την απόφασή του

Ο Διαμαντόπουλος «έγραψε» με κραυγαλέο λάθος στο παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, στις 20/10/22. Στο 66’ ο Ελίασον έκανε επιθετικό φάουλ στον Καραχάλιο και ο διεθνής ρέφερι έδωσε πέναλτι!

Λάθος υπέρ της ΑΕΚ έκανε ο διαιτητής της ΕΠΣ Αρκαδίας και στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3. Πριν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 49’ είχαμε ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Βίντα στον Διαμαντή, ο οποίος χρησιμοποίησε τον αγκώνα του στη διεκδίκηση της μπάλας, πριν καταλήξει στον σκόρερ Αμραμπατ (από λάθος κεφαλιά-πάσα του Πασαλίδη).

Στο 27’ του αγώνα κυπέλλου Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0 ο Διαμαντόπουλος σφύριξε φάουλ για κράτημα του Μάγκνουσον στον Οζέγκοβιτς του Βόλου, κακώς του υπέδειξε κίτρινη κάρτα, έπρεπε να τον αποβάλλει για αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας για γκολ. Στην συνέχεια μετά από διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού στον τέταρτο, αλλά και του Μπερνάρ στον διαιτητή, τού ζήτησαν να κάνει ανασκόπηση της φάσης, καθώς διαμαρτύρονταν ότι  η ομάδα του Βόλου απέκτησε την κατοχή της μπάλας μετά από φάουλ στον Μπερνάρ. Μετά τις διαμαρτυρίες τους αφού τον επηρέασαν, ο Διαμαντόπουλος αποφάσισε να δει την φάση στο VAR (= Μανούχος) και κακώς άλλαξε την απόφαση του, πήρε πίσω το φάουλ σε βάρος του Παναθηναϊκού και την κίτρινη κάρτα που είχε δείξει στον Μάγκνουσον!

Με… προϊστορία και ο Παπαδόπουλος

Στο VAR του αγώνα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ Βόλος-Ολυμπιακός θα είναι ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Παπαδόπουλος. Ηταν VAR με διαιτητή τον Διαμαντόπουλο στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2, όπου δεν είδε την άσεμνη χειρονομία του Αλμέιδα στην κερκίδα, ώστε να υποδείξει την αποβολή του.

Επίσης, ο Παπαδόπουλος, επίσης, κάνει σεζόν με λάθη. Στο ματς της 22ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-0 «έσκισε» τον κανονισμό διαιτησίας, με απαράδεκτο και τον Ζαμπαλά (Ηπείρου) που ήταν στο VAR. Είχαν… συνεργασία στα «όργια» υπέρ της ΑΕΚ και δεν έδωσαν πέναλτι στον Λεβαδειακό, ενώ τα δυο που ο Παπαδόπουλος καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτα, όπως ανύπαρκτη ήταν και η αποβολή του Τζημόπουλου για το πρώτο πέναλτι-φάντασμα! Μπορεί η ΑΕΚ να νίκησε 3-0, όμως έγιναν μεγάλα λάθη από τους ρέφερι.

Στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0 στο 66’ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, αφού ο Κώτσιρας χτύπησε στο πρόσωπο τον Ντουάρτε που έπεσε μέσα στην περιοχή.

Ακόμη, το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε, αφού πρώτα καταλόγισε επιθετικό φάουλ! Το… βάφτισε πέναλτι αφού ο Σιδηρόπουλος τον κάλεσε στο VAR.

Σχόλια