Με ημερομηνία λήξης ο Μάνταλος και οι υπόλοιποι Ελληνες της ΚΕΔ


Με ημερομηνία λήξης είναι στην ΚΕΔ οι Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας. Αυτοί είναι οι Σταύρος Μάνταλος (Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας), Γιάννης Σπυρόπουλος (Υπεύθυνος Ορισμού και Ανάπτυξης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο), Αντώνης Καρατζίκας (Υπεύθυνος Βοηθού Διαιτητών), Ελένη Λαμπαδαρίου (Υπεύθυνη Διοργανώσεων Ποδοσφαίρου Γυναικών). Οι αρμοδιότητες είναι όπως τις παρουσίασε η ΕΠΟ στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος τους έχει κλείσει και θεωρείται ειλημμένη η απόφαση να πάνε στα σπίτια τους. Ηδη, εστάλη μήνυμα στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει και ο ίδιος, ότι πρέπει να βρει άλλους. Τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι και μια φορά που το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η πρόωρη ανανέωση των συμβολαίων τους «έφαγαν πόρτα» καθώς δεν ελήφθη απόφαση, ενώ τη δεύτερη φορά δεν ειπώθηκε το παραμικρό.

Την προαναφερόμενη σύνθεση των Ελλήνων της ΚΕΔ δεν θέλει το μπλοκ του βορρά και …μπήκε στη ζυγαριά όταν είχε ξεσπάσει η κόντρα Μπαλτάκου, Φιλιππούση. Με την ευκαιρία η συμφωνία είναι να φύγει ο δεύτερος το καλοκαίρι και να τον επιλέξει το μπλοκ του νότου.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της ΚΕΔ, ο Μάνταλος δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες αν εμπλέκεται στους ορισμούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το τελευταίο αποτελεί πρόκληση, επειδή, όταν στις 2 Αυγούστου 2022 είχε ανακοινωθεί η στελέχωσή της, οι Μάνταλος, Σπυρόπουλος, Καρατζίκας και Λαμπαδαρίου είχαν παρουσιαστεί ως «τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο».  

Υπάρχει θέμα και με τον Μπένετ. Ο Αγγλος αποφεύγει να συζητήσει με τη Σούπερ Λίγκα προκειμένου να καθοριστεί ο ρόλος του ενόψει της επαγγελματικής διαιτησίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έχει παρουσιάσει πουθενά τις σκέψεις του για το μέλλον της διαιτησίας και πως βλέπει ο ίδιος τον ρόλο του.

Λόγω των κακών διαιτησιών αλλά και του χαμηλού επιπέδου και των λαθών των ξένων διαιτητών το κλίμα είναι βαρύ για τον πρόεδρο της ΚΕΔ. Απόδειξη ότι ο Μπένετ «αραίωσε» τις επισκέψεις του στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, όπου πήγαινε για να δει διαιτητές, προτιμώντας αυτούς της δεύτερης κατηγορίας. Αρα, δεν θα είναι έκπληξη αν τεθεί θέμα παραμονής του και η Σούπερ Λίγκα ζητήσει να φύγει. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι δεν τον ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων και παράλληλα έχει φθαρεί και από την κακή εικόνα της διαιτησίας.

Σχόλια