Κουλμπάκοφ: Αν και ελίτ είχε διαιτησία στο ναδίρ, άτολμος και δεν ήξερε τι να κάνει με το VAR! – Τρία πέναλτι κατά του Αρη, σε δυο ματς που τον σφύριξε!


-Το άλλο ήταν Αρης-ΑΕΚ 1-3!

-Δεν ήξερε τι να κάνει με το VAR, επειδή στη Λευκορωσία δεν έχουν VAR!

 

SUPERLEAGUE

PLAY OFF

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ-ΆΡΗΣ 2-0

(69' πέν. Σβαμπ, 91' Ζίβκοβιτς)

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ζιουκ (Λευκορωσία),

Μασλίνκα (Λευκορωσία)

4ος Τζίλος (Λάρισας)

VAR: Εστέβες (Πορτογαλία)

AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

21': Ο Κουλμπάκοφ έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι όταν ο Ουάρντα τσίμπησε την μπάλα και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος, ενώ ο Κουέστα έκανε προσπάθεια για να αποκρούσει τη μπάλα, χωρίς να καταφέρει να την βρει με τα χέρια του, παράλληλα με το σώμα του καθώς και με το αριστερό του πόδι βρίσκει τον αντίπαλο του. Ο VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή ότι δεν υπήρξε παράβαση και πρόκειται για σωστή απόφαση. Προφανώς, θεώρησαν (τόσο ο VAR όσο και ο διαιτητής) ότι ο Ουάρντα άρχισε να βουτάει από πριν και σα να μην έφτανε αυτό φάνηκε ότι ο Ουάρντα πήγε πάνω στον Κουέστα για να «εκβιάσεΙ» πέναλτι.

25': Ο Βαρέλα βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο αμυντικός του Αρη πηδάει και καταφέρνει να παίξει την μπάλα με το κεφάλι του, δεν υπήρξε πέναλτι και σωστά δεν δόθηκε.

66': Ο Κρμεντσικ ανατράπηκε από τον Σάσα. Ο διαιτητής ενώ ήταν μπροστά από την φάση έδωσε αρχικά συνέχεια στον αγώνα, όμως με παρέμβαση του VAR συνέστησε στον διαιτητή να δει την φάση στην οθόνη του γηπέδου και άλλαξε την απόφαση του, επειδή ο Σάσα πατάει τον αντίπαλό του. Ετσι σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και έτσι έγινε το 1-0.  

91’: Στο 2-0 (με σκόρερ τον Ζίφκοβιτς) υπήρξε επιθετικό φάουλ που έπρεπε να σφυρίξει ο διαιτητής. Το έκανε ο Μορυγκ στον Γκάμα. Κακώς ο Κουλμπάκοφ δεν το καταλόγισε, αν και έγινε μπροστά του η παράβαση. Μετά την επίτευξη του γκολ,  ο VAR (Εστέβες) έπρεπε να συστήσει στον διαιτητή (Κουλμπάκοφ) να δει την φάση στην οθόνη του γηπέδου για το επιθετικό φάουλ, άρα να μη μετρήσει το γκολ. Επίσης, ο Μορυγκ έπρεπε να δει την κίτρινη κάρτα, επειδή έκανε τάκλιν για την μπάλα που την βρήκε, αλλά λόγω της ταχύτητάς του βρήκε με τα πόδια του και το σώμα του ριψοκίνδυνα τον αμυντικό του Άρη.

Σε γενικές γραμμές ο Κουλμπακοφ ήταν άτολμος, στις δύσκολες φάσεις δεν ήταν αποφασιστικός και άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί περιμένοντας την παρέμβαση του VAR. Έτσι δεν απέφυγε τα σοβαρά λάθη.

 

Σχόλια