1) ΕΠΟ: Το βέτο του Ζαγοράκη για τον Φιλιππούση και η ρήξη των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – 2) Ιδού η Ρόδος για τον πρόεδρο: Ευκαιρία να τα βγάλει όλα τη φόρα


Για μια ακόμη φορά η ΕΠΟ αποδεικνύει ότι δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει για το καλό του ποδοσφαίρου και όσο κάποιοι την ανέχονται τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

Αναμφίβολα, μπορούν να γίνουν και χειρότερα από τώρα που ο Ζαγοράκης έβαλε βέτο για τον Φιλιππούση ενώ υπάρχει και ρήξη μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Κοινώς δεν υπάρχουν αυτά που γίνονται, δεν φαίνεται να υπάρχει ταβάνι στον εξευτελισμό της ομοσπονδίας.

Από τη μια έκαναν «μπλόκο» στον Ζαγοράκη, συγκεκριμένα ένας σύμβουλος που πριν δεν τον ήξερε κανείς στο ευρύ φάσμα του ποδοσφαίρου, ο Κυριάκος Φύτρας, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε ότι θα έχει γραφείο συμβούλων του. «Να δούμε αν προβλέπεται», ήταν η... ένσταση του Φύτρα.

Από την άλλη πλευρά ο Φιλιππούσης χωρίς να ενημερώσει τον Ζαγοράκη και την Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε σε αλλαγές προσωπικού. Αυτό ήταν και αιτία πολέμου. Φάνηκε ότι δεν υπολογίζουν τον πρόεδρο και τους... συμμάχους.

Ετσι αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ παραβαίνει τα  άρθρα 55 και 56 του καταστατικού της ΕΠΟ και σύμφωνα με αυτά δεν είχε αρμοδιότητα αλλαγών. Έτσι η ΕΠΟ χωρίστηκε στα δυο καθώς με το περιεχόμενο της επιστολής του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ συμφωνούν και άλλα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, συγκεκριμένα οι Αντωνίου, Κουπτσίδης, Γαβριηλίδης, Μπουχλαριώτης και Χατζησαρόγλου. Επίσης, επιφυλάχθηκε να πάρει θέση και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Περιττό να αναφέρουμε ότι ο... πόλεμος άναψε για τα καλά.

Πυρ και μανία έγινε και ο Ζαγοράκης. Από τη μια δεν τον αφήνουν να προσλάβει συμβούλους του και δεν αδειάζουν τα γραφεία που ζήτησε, από την άλλη ο Φιλιππούσης «λειτουργεί σαν πρόεδρος», όπως λένε οι κακές γλώσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ έθεσε βέτο απομάκρυνσης του Φιλιππούση. «Η εγώ, ή αυτός», είναι το τελεσίγραφο.

Από όλες αυτές τι εξελίξεις δικαιώνεται ο Ολυμπιακός. Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι έχει έννομο συμφέρον με την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της πρόσληψης του Φιλιππούση, στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Το επισημαίνουμε επειδή στην εκδίκαση (σ.σ. απόφαση δεν βγήκε ακόμη) η ΕΠΟ αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κίνησης.

Με αυτό που αποκαλείται ΕΠΟ οι... μάσκες πέφτουν συνέχεια, δεν υπάρχει ταβάνι στο εξευτελισμό της. Όμως, οι αρμόδιοι δεν συγκινούνται για να την επαναφέρουν στην κανονικότητα και στην ομαλότητα. Μέχρι και οι ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ έχουν επισημάνει ότι υπάρχει θέμα έλλειψης ανεξαρτησίας και τέτοιες καταστάσεις επιβεβαιώνουν την... κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Γουδή.

Η ΕΠΟ έχει μπει σε δρόμο χωρίς γυρισμό. Ο Ζαγοράκης έμπλεξε αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει αν δεν βγει μπροστά.

Ιδού η Ρόδος... Θα ήταν μια καλή αρχή να τα βγάλει όλα στη φόρα, επειδή σε μια ομοσπονδία πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, και να κατονομάσει τους «χαλίφηδες». Εφόσον δεν τολμά, θα είναι μια καλή κίνηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται η ΕΠΟ, να προσλάβει και κηπουρό.

Σχόλια