Απέτυχαν οι δοκιμές για το VAR, η ΕΠΟ ...παίζει με τη φωτιά


-Υπάρχει κίνδυνος για... μπλακ άουτ στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου
-Απέτυχαν οι δοκιμές της Δευτέρας (09/09) και η ΕΠΟ πήρε έγκριση μόνο για την τρίτη αγωνιστική.


Φοβερά και τρομερά πράγματα γίνονται με το VAR στην Ελλάδα το οποίο έχει γίνει ...ξεχαρVAR. Η ουσία είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, απέτυχαν οι δοκιμές της Δευτέρας και η ΕΠΟ πήρε έγκριση μόνο για μια αγωνιστική, δηλαδή για την 3η, όμως το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, Το VAR θα λειτουργήσει με κεντρικό έλεγχο και η... έδρα του, μαζί με τα γραφεία της ΚΕΔ, είναι στο Μαρούσι. Δηλαδή, δεν θα υπάρχουν VAN.
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται οι εγκαταστάσεις να λάβουν πιστοποίηση και για το σκοπό αυτό ήρθε στην Ελλάδα ειδικός της FIFA και της IFAB. Οι δοκιμές έγιναν τη Δευτέρα (09/09) με αγώνες στο Καραϊσκάκη και στο Περιστέρι, όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα και ο ειδικός δεν έδινε την πιστοποίηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα προβλήματα ήταν τεχνικά, ευθύνεται η εταιρία. Πάντως, η ΕΠΟ άσκησε μεγάλες πιέσεις, με αποτέλεσμα να λάβει πιστοποίηση μόνο για την 3η αγωνιστική αλλά και πάλι με πολύ μεγάλο ρίσκο. Επίσης, υπάρχει ενδεχόμενο στο ΟΑΚΑ, όπου γίνεται ο αγώνας ΑΕΚ-Λαμία το VAR να λειτουργήσει με βαν όπως και τις δυο πρώτες αγωνιστικές.
Απορούμε πως η ΕΠΟ δεν έβγαλε ανακοίνωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τόσο πρόχειροι είναι οι άνθρωποι;
Γιατί δεν το λειτουργούν με βαν και να συνεχιστούν οι δοκιμές;

Σχόλια