Πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών με άγνωστα κριτήρια!


-Μόνο γνωστό στοιχείο είναι ότι θα μείνουν όσοι σφύριζαν 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Σάλος είχε ξεσπάσει στην περσινή ΓΣ της ΕΠΟ εναντίον Περέιρα με αφορμή τους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Ο Πορτογάλος δέχθηκε τις αντιδράσεις των προέδρων των ΕΠΣ, δεσμεύτηκε ότι θα συναντιόταν (όπως και έγινε, άσχετα αν δεν προέκυψε κάτι) με όσους είχαν παράπονα, ενώ λίγες μέρες μετά τη ΓΣ της ΕΠΟ (02/07/18) η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε τα κριτήρια αξιολόγησης των διαιτητών και των βοηθών όλων των κατηγοριών. Αντιγράφουμε:
«Τα κριτήρια επιλογής, προβιβασμού, υποβιβασμού και αποκλεισμού για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές όλων των κατηγοριών θεσπίστηκαν ως εξής:
α) Βαθμολογία της περιόδου 2017-18, β) Επίδοση στα τεστ φυσικής κατάστασης, γ) Επίδοση στις γραπτές εξετάσεις, δ) Παιχνίδια που διεύθυναν στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018, ε) Τεχνικές Επιδόσεις και συμπεριφορά, στ) Ηλικία και προοπτική ανέλιξης στην κορυφή, ζ) Ακεραιότητα προσωπικότητας και προφίλ διαιτητή».
Όμως, τα κριτήρια β και γ δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν υπόψη επειδή οι αγωνιστικές και οι γραπτές εξετάσεις έγιναν μετά από 40 μέρες, μήνα Αύγουστο στο Καρπενήσι! Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήταν από τα πιο βασικά, μαζί με τα κριτήρια α και δ. Τουλάχιστον στην ανακοίνωση τα έβαλαν με τη σειρά που πρέπει.
Κι όμως το ίδιο θα γίνει και φέτος. Κάποιοι λένε ότι έχουν βγει ήδη οι πίνακες. Ξανά με… άγνωστα κριτήρια! Αν και από τους ορισμούς είναι γνωστό ότι θα μείνουν όσοι σφύριζαν 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.
Περί πίνακα παρατηρητών
Σύμφωνα με την περσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ τα κριτήρια για την αξιολόγηση των παρατηρητών διαιτητών ήταν τα εξής: α) Τεχνικές Επιδόσεις και συνέπεια, β) Επίδοση στις γραπτές εξετάσεις, γ) Επίδοση στα βίντεο-τεστ, δ) Παιχνίδια στα οποία υπήρξαν παρατηρητές στην αγωνιστική περίοδο 2017-18, ε) Ακεραιότητα προσωπικότητας και προφίλ παρατηρητή».
Ακόμα χειρότερα δηλαδή, καθώς το κριτήριο α είναι… τρέχα γύρευε, άντε να πούμε υποκειμενικό για να μην ξεφτιλίζονται εντελώς, όμως τα κριτήρια β και γ ήταν… ανύπαρκτα, καθώς δεν είχαν γίνει οι γραπτές εξετάσεις και τα τεστ που όπως και των διαιτητών έγιναν έναν και βάλε μήνα μετά! Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν αυτά που κάνει η ΚΕΔ του Περέιρα και κανείς δεν συγκινείται.
Με παράνομους πίνακες
Εγιναν και χειρότερα στη διαιτησία, πάλι υπό την επιστασία των FIFA, UEFA. Αρχικά, πριν τον Περέιρα και τους λοιπούς ξένους, τους ορισμούς των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών είχαν αναλάβει οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο το Νοέμβριο του 2016, δηλαδή επί ΠΔΕ/ΕΠΟ του Δρόσου και του Βρύζα που τον ψάχνει ο Σαλπιγγίδης για κάτι δανεικά που του έδωσε.
Τότε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης επανέφεραν διαιτητές στους πίνακες, αν και από τον κανονισμό απαγορεύονταν αλλαγές μεσούσης της περιόδου, άρα ήταν παράνομοι. Κι όμως οι ρέφερι, οι βοηθοί και οι παρατηρητές που επέστρεψαν έπαιρναν τον έναν ορισμό μετά τον άλλον, αντίθετα δεν έπαιζαν όσοι είχαν αξιολογηθεί με βάση τον κανονισμό. Οι τελευταίοι είναι αυτοί που το καλοκαίρι του 2017 έμειναν εκτός, αν και τους πίνακες έκανε ο Περέιρα (χα, χα,χα)! Ο Πορτογάλος ήταν αδύνατον να γνωρίζει τους διαιτητές, αφού οι πίνακες βγήκαν δέκα μέρες μετά την άφιξή του.