Η… εξυγίανση κοροϊδεύει και την FIFA

-Ρεσιτάλ ατιμωρησίας, αν και οι παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχουν άποψη για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου.
-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο.



Μετά την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, κατά τα άλλα η FIFA ήθελε στο Κύπελλο να μπαίνουν από την Superleague επειδή οι παράγοντες των ΕΠΣ δεν τα έγραφαν όλα, είναι και η έκθεση της αστυνομίας. Τόση… εξυγίανση δεν κρύβεται, ξεχειλίζει από σκάνδαλα!
Κατ’ αρχήν η έκθεση της αστυνομίας εστάλη χθες στην ΕΠΟ, αν και ο τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 έγινε το Σάββατο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης. Επίσης, το περιεχόμενό της είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για το… καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Η αστυνομία δεν είδε επεισόδια. Είδε μόνο ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της ΑΕΚ επιχείρησαν να προσεγγίσουν φιλάθλους του ΠΑΟΚ και δεν τους άφησαν οι δυνάμεις της. Ταυτόχρονα έγινε και το αντίστροφο, όμως η αστυνομία «παρεμπόδισε» και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, δεν γράφει αν τους μιλούσαν στον πληθυντικό! Αναφορά δεν γίνεται ούτε για το ότι ζήτησαν από τους οπαδούς να καθίσουν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει ο αγώνας!
Για πολλά γέλια η κατάσταση. Η έκθεση της αστυνομίας θα πρέπει να είναι για άλλο γήπεδο, για άλλο ματς, για διοργάνωση σε άλλη χώρα. Αντίθετα, η Ενωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης γράφει στην ανακοίνωσή της ότι «οι “επίσημοι προσκεκλημένοι” που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων».
Για επεισόδια γράφει στη δική του έκθεση και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, προσθέτοντας ότι «άστοχη ήταν η τοποθέτηση των φιλάθλων αυτών στις συγκεκριμένες θέσεις, με την απορία ποιος έδωσε τις προσκλήσεις, με κίνδυνο να συμβούν χειρότερα από όσα συνέβησαν».
Τα επεισόδια έγιναν μπροστά στα μάτια του Ιβάν Βέλα, μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, του Πετρ Φούσεκ, δηλαδή κοροϊδεύουν μέχρι και τη FIFA. Δεν ξέρουμε, αν ο Τσέχος νευρίασε επειδή έγιναν επεισόδια σε αγώνα κεκκελσιμένων των θυρών.
Στο γήπεδο ήταν και τρεις εισαγγελείς…