Ποια… έκθεση για Τσβάιερ; - Τον ευχαρίστησαν επειδή σφύριξε!




Μεγάλη πλάκα
Παρατηρητής διαιτησίας του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν το μέλος της ΚΕΔ, ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ. Η προπαγάνδα έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι ο Λίντμπεργκ συμφωνεί με την απόφαση του Γερμανού διαιτητή Τσβάιερ να μην καταλογίσει ένα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ σε χέρι του Κάνιας. Οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη πλάκα! Δηλαδή τι θα γινόταν αν ο Λίντμπεργκ έβαζε χαμηλό βαθμό στον Τσβάιερ; Αλλωστε, μετά τη λήξη του τελικού από τα αποδυτήρια των Γερμανών διαιτητών δεν πέρασε μόνο ο Λίντμπεργκ αλλά και οι Περέιρα, Μαρίν.


Τον ευχαρίστησαν
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ δεν ασχολήθηκαν με την απόδοση του Τσβάιερ στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, δηλαδή με το αγωνιστικό κομμάτι. Πηγές αναφέρουν ότι απλά ευχαρίστησαν τον Γερμανό ρέφερι με την ομάδα του (τον τέταρτο, τους βοηθούς και τους υπεύθυνους για το VAR) που αποδέχθηκε την πρόσκληση να σφυρίξει το ματς και ο Τσβάιερ απάντησε ότι το έκανε με ιδιαίτερη χαρά. Συνοδός των Γερμανών στην Αθήνα ήταν ο διεθνής διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ο οποίος φορούσε κοστούμι και καθόταν σε έναν πάγκο.

Περί τιμωριών…
Είχαν ασυλία οι Έλληνες διαιτητές που έκαναν χοντρά λάθη, είτε στα παιχνίδια της Λίγκας, όπου αλλοιώθηκε η βαθμολογία, είτε του Κυπέλλου, όπου διαμορφώθηκε το ζευγάρι του τελικού, υπήρχε περίπτωση να τιμωρηθεί κάποιος ξένος ρέφερι που σφύριξε ματς στην Ελλάδα; Άλλωστε, εξυπηρέτηση έκαναν όσοι έρχονταν. Η μόνη περίπτωση να φοβούνταν τιμωρία ήταν να τους επέλεγε η FIFA  και όχι η ΚΕΔ των Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ. Παρεμπιπτόντως, ο Τσβάιερ θα είναι βοηθός VAR στον τελικό του Champions League (Λίβερπουλ-Τότεναμ). Το ματς θα σφυρίξει ο Σλοβένος Σκόμινα.

Σχόλια