Μαρινάκης: «Θα είμαι κοντά στα σωματεία των αδελφών Ποντίων, γιατί πιστεύω ότι η τελική δικαίωση ακόμη δεν έχει έρθει»

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Η εκδήλωση έγινε στο «Πυρρίχιο Πέταγμα», στο μνημείο που κατασκευάστηκε με έξοδα του πρώτου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά και εκ νέου υποψήφιου με το συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, από το γένος των Υψηλαντών.
Αναλυτικά η συγκινητική ομιλία του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Σεβασμιώτατε, αγαπητοί φίλοι, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα που βρισκόμαστε εδώ, σε αυτό το Μνημείο, στην πιο ωραία πλατεία του Πειραιά μας, για να τιμήσουμε την μνήμη των αδελφών Ποντίων με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία.
Εγώ θέλω να σας πω ότι θα ειμαι κοντά στα σωματεία των αδελφών Ποντίων για οτιδήποτε χρειαστεί, γιατί πιστεύω ότι η τελική δικαίωση ακόμη δεν έχει έρθει και θα πρέπει να προσπαθήσουμε αυτή η διεθνή και παγκόσμια αναγνώριση για τη Γενοκτονία να γίνει πράξη στα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ απόψε. Να είστε καλά».


Η εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώθηκε από το ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Μια βραδιά στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, στην οποία έλαβαν μέρος διάσημοι μουσικοί και τραγουδιστές.

Σχόλια