Οι προτάσεις των ΕΠΣ Ηρακλείου και Αρτας για τα χρέη των σωματείων



ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 ΕΔΡΑ:ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
                                                                         ΓΡΑΦΕΙΑ:ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ 17
                                                                        ΤΗΛ.:2810-226219 – FAX:2810-226589
                                                                                 
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929
Αριθμ. Πρωτ.:378                              ΗΡΑΚΛΕΙΟ   10/05/2019
Προς
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΟΨΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΑΛΕΞΗ ΔΕΔΕ

        Με το υπ.αριθμ 15140/2019 έγγραφό σας, μας ενημερώσατε για την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ για την 28η Ιουνίου 2019.
        Ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κάνουμε χρήση του δικαιώματος για την υποβολή γραπτής πρότασης στην Γενική Συνέλευση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 του Καταστατικού της ΕΠΟ.
        Στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που διανύει η χώρα μας και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των ερασιτεχνικών σωματείων και των παραγόντων που τα διοικούν ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να υπάρχει το δικαίωμα του ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ για τις οφειλές των σωματείων είτε προς την ΕΠΟ είτε προς τις Ενώσεις.
       Πολλά σωματεία οδηγούνται ακόμα και στην αποχώρηση από τις διοργανώσεις υπό την αδυναμία να καταβάλλουν εξ’ ολοκλήρου μία υψηλή οφειλή (π.χ. πρόστιμο) ενώ με την ύπαρξη διακανονισμού της οφειλής μέσω δόσεων θα μπορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία να διαχειριστούν τις οφειλές τους.
        Άλλωστε βλέπουμε τι συμβαίνει και στις καθημερινές συναλλαγές για τους πολίτες (δόσεις σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) αλλά διακανονισμοί γίνονται κατά βάση και για τις οφειλές των ΠΑΕ. Άρα είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται κατά κόρον και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


      Η ΕΠΣ Ηρακλείου ζητά την τροποποίηση του Άρθρου 23 του Πειθαρχικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 2 σχετικά με την «Καταβολή Χρηματικών Ποινών». Ζητάμε να προβλέπεται διακανονισμός για τα ερασιτεχνικά σωματεία ανάλογα με το ποσό ως εξής:
1) Αν η οφειλή είναι μέχρι 500 ευρώ να προβλέπονται 12 δόσεις
2) Αν η οφειλή είναι από 500 μέχρι 1000 ευρώ να προβλέπονται 24 δόσεις
3) Αν η οφειλή είναι 1000 ευρώ ή περισσότερα να προβλέπονται 36 δόσεις.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Ε.Ε. ΕΠΟ
ΕΠΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Σχόλια