Η γκάφα της ΕΠΟ για να κάνει σόου και τα λόγια του αέρα από τον Περέιρα


Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις στις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ
«Εμφανίστηκαν οι διαιτητές ως ισάξιοι της ΕΠΟ, της Λίγκας, σαν σωματείο, ενώ είναι υπάλληλοι», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Ετσι ανέδειξε μια μεγάλη γκάφα του Γραμμένου και του Περέιρα, οι οποίοι στις 4 Ιανουαρίου, προκάλεσαν σύσκεψη, παρουσία των ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σούπερ Λίγκας, Βασιλειάδη και αστυνομία τάχα για να ληφθούν μέτρα, με αφορμή την αποχή των ρέφερι για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου. Όμως, οι ρέφερι δεν έχουν οργανωμένο σωματείο! Με τους διαιτητές η ΕΠΟ μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, όχι όμως να… σύρει και τη Λίγκα.
Η σύγκλιση ευρείας θεσμικής σύσκεψης έμοιαζε σαν… παρακαλετό της ΕΠΟ, ώστε να μη συνέχιζαν οι διαιτητές την αποχή τους, επειδή ούτε η ομοσπονδία την ήθελε, θεωρώντας ότι θα ισοδυναμούσε με ανωμαλία και θα δημιουργούσε άσχημες εντυπώσεις στις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Θα μπορούσε να μιλήσει ο Περέιρα με τους διαιτητές και να τα μεταφέρει, αν χρειαζόταν σύσκεψη με τους φορείς. Ένα πρόβλημα της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, το… μετακύλησαν στους άλλους. Στο κάτω κάτω η Σούπερ Λίγκα είχε αποφασίσει να ζητήσει ξένους διαιτητές, αν επέμεναν στην αποχή.
«Γιατί μία εταιρία αυτοκινήτων, όπως είναι η Mercedes δεν καταφέρεται κατά της BMW; Αρα, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται πόλεμος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», ήταν η τοποθέτηση του Περέιρα στη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου. Αφενός ο Πορτογάλος έδειξε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού η αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων υπάρχει σε όλες τις χώρες, μέχρι και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Αφετέρου «ξέχασε» της καταγγελίες της Πόρτο για τη διαιτησία και τη Μπενφίκα την εποχή που ο Περέιρα ήταν επικεφαλής της. Χώρια που στην Ευρώπη απαγορεύεται η συγκριτική διαφήμιση…

Σχόλια