1) Η… εξυγίανση κλείνει τα μάτια για τα «ντου» στους διαιτητές, 2) Η υποκρισία με τα δήθεν μέτρα


-Αφαντος ο Περέιρα που δεν πήρε θέση, ενώ η ΕΠΟ …ασχολείται μόνο με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις

«Δεν ξέρω αν το προσέξατε (σ.σ. το Σαββατοκύριακο) αλλά είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε», όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος και καθόλου τυχαία δεν το αναφέρουμε! Με λίγες λέξεις αποδίδει την εικόνα της 16ης Αγωνιστικής, η οποία σημαδεύτηκε από «ντου» εναντίον διαιτητών σε δυο διαφορετικά γήπεδα.
Με τη λήξη του αγώνα Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-2, ο τεχνικός της ομάδας των γηπεδούχων Νταμίρ Κάναντι κινήθηκε κατά του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών) και διαμαρτυρήθηκε, μούρη με μούρη, επειδή δεν κράτησε τις καθυστερήσεις μέσα στις πεντάλεπτες καθυστερήσεις! Παράλληλα, ο ίδιος κατάγγειλε ότι είπε «σκάσε» στον Κιβρακίδη, κάτι που διαψεύδει το περιβάλλον του ρέφερι.
Επιστροφή στο 1960
Στο ημίχρονο του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3, το οποίο έληξε 0-0, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο πρώην διαιτητής και νυν παράγοντας της ομάδας της φιλοξενούμενης ομάδας, Δημήτρης Σαραϊδάρης όπως και άλλα άτομα που ήταν στον πάγκο την …έπεσαν στον βοηθό Κωνσταντόπουλο (Κορίνθου). Και τα δυο περιστατικά γύρισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη δεκαετία του 1960, μπορεί και πιο πίσω, όταν γυρίστηκε και η ελληνική ταινία «ο Ατσίδας» με τον Ηλιόπουλο.
Αφενός δεν είδαμε τον …ευαίσθητο Περέιρα, που αορίστως κατάγγειλε μπούλινγκ κατά διαιτητών, να παίρνει θέση. Πρόκειται για περιστατικά που δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, όμως έγιναν δυο, με το δεύτερο να είναι σοβαρότερο, επειδή έλαβε χώρα στο ημίχρονο.
Καμία προστασία
Η απάντηση στην ερώτηση αν θα τιμωρηθούν είναι, «επόμενη ερώτηση» παρακαλώ! Μην βάζουμε και δύσκολα στους επιλεκτικά ευαίσθητους… εξυγιαντές. Κατά τα άλλα στην ΕΠΟ έκαναν σύσκεψη στις 4 Ιανουαρίου για να σταματήσουν οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις κατά διαιτητών. Τελικά, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει! Η σοβαρότητα είναι άγνωστη λέξη για το «εξυγιαντικό» ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως, αν αυτά τα φαινόμενα γενικευθούν τι θα κάνουν; Ποια προστασία υπάρχει προς τους διαιτητές;
Αλλα ενδιαφέρουν την ΕΠΟ
Την Τρίτη (15/01) το ΔΣ της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, ένα μήνα μετά (!!!), με την οποία καταδικάζει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Τζήλου. Είχαν ευκαιρία να γράψουν και για το «ντου». Παρόλα αυτά, πάλι ασχολούνται με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις!
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθούν εφεξής κάθε είδους εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Διαιτησίας, από πλευράς Π.Α.Ε., σωματείων και των αξιωματούχων τους, χρησιμοποιώντας όλες τις δόκιμες μεθόδους».
Ούτε κουβέντα για αυτά που είδαμε στην Τρίπολη και στο Περιστέρι, οεο!
Η θέση της ΟΥΕΦΑ
Σαν επίλογο παραθέτουμε τη θέση της ΟΥΕΦΑ για τέτοια φαινόμενα: «Δεν είναι αποδεκτή μια τέτοια προσπάθεια εκφοβισμού, επηρεασμού των διαιτητών και αυτό δεν πρέπει να περνάει ως μήνυμα μέσα από τους αγώνες», τόνισε ο τότε αρχιδιαιτητής της ΟΥΕΦΑ, ο Ιταλός Κολίνα, ζητώντας από τους διαιτητές, στο σεμινάριο του περασμένου Φεβρουαρίου, να είναι πιο αυστηροί και σ' αυτό το θέμα.
Σημειώστε, επίσης, ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκανε ο διαιτητής Σκουλάς (Θεσσαλίας) στην Τρίπολη, ο οποίος ήταν… ανύπαρκτος σε αυτό το θέμα. Αναμένεται να τα πουν και στο σεμινάριο που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου στη Λισσαβώνα, όπου θα πάει ως νέος διεθνής.

Σχόλια