Δρόσος: Έχω τα εύσημα της FIFA για την ΕΠΟ, πόσο πιο άγριοι να είναι εκεί;


Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και του πλουραλισμού και κατά της λογοκρισίας. Αιχμές για το μάρκετινγκ της ΕΡΤ


«Έχω τα εύσημα της FIFA για την ΕΠΟ, πόσο πιο άγριοι να είναι εκεί;» επισήμανε ο Γιάννης Δρόσος εξηγώντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Ο Γιάννης Δρόσος μίλησε για «τιμητική πρόσκληση-πρόκληση» κι αρνήθηκε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, οι εσωτερικές διαμάχες της οποίας την οδήγησαν στην παραίτηση. «Κανείς δεν φέρνει μόνο κακά πράγματα, κάτι καλό θα έκαναν, τώρα επειδή τα μπλέξανε μεταξύ τους, ας μην τα μπλέκανε» παρατήρησε ο Γ. Δρόσος.
Ο Γ. Δρόσος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων της ΕΡΤ, επισήμανε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει λογοκριτικά. Αναφέρθηκε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για σχόλια δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά πολιτικών προσώπων υπογραμμίζοντας ότι είναι «εχθρός της λογοκρισίας», αλλά και «φίλος του πλουραλισμού». Δεν απέφυγε πάντως την κριτική προς την λειτουργία της ΕΡΤ εκτιμώντας ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι αρκετά ενεργητική στο μάρκετινγκ και την προσέλκυση διαφημίσεων.
«Πύρρεια ήττα» η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης επειδή ήταν ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις άδειες των καναλιών, ο Γ. Δρόσος έκανε λόγο για «Πύρρεια ήττα». Ο Γ. Δρόσος σχολίασε ότι η εισήγησή του μειοψήφησε, αλλά 11 Σύμβουλοι της Επικρατείας συμφώνησαν μαζί μου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή, παρά την ανάγκη νέου νόμου, μπήκε μετά από 30 χρόνια «τέλος στην ασυδοσία». Ο Γ. Δρόσος θύμισε επίσης ότι ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ όταν «έπεσε το μαύρο».
Παράλληλα, ο Γ. Δρόσος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ότι διώκεται για κακούργημα για τα πεπραγμένα του ως πρόεδρος της ΕΠΟ. «Θα πληροφορηθούν από το δικαστήριο το κόστος του ψέματός τους» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Κώστας Παπαγιάννης
ΠΗΓΗ: www.news247.gr