Διαιτησία: Το «πάρτι» των φάλτσων συνεχίζεται


-Χοντρά λάθη στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής!
Μπορεί για τη 10η αγωνιστική, οι προβολείς να έπεσαν στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, όπου ο απίθανος Ελβετός Ζακοτέ δεν έδωσε δυο πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μαρτίνς άφησε αιχμές και για το γκολ του Χριστοδουλόπουλου, όμως η διαιτησία είναι μπάχαλο παντού. Απόδειξη ότι χοντρά λάθη έγιναν και σε άλλα παιχνίδια της Superleague, συγκεκριμένα σε άλλα πέντε.
Πιο αναλυτικά:
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-1: Το γκολ του Πανιωνίου στο 36’ ξεκινά από επιθετικό φάουλ υπέρ των γηπεδούχων που δεν υπέδειξε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Επίσης, στο 23’ δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Κούρντι, ενώ στο 79’ κακώς ο Μασούρας «κόπηκε» με οφσάιντ.
Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1: Κακώς ο Γρατσάνης (Τρικάλων) έδωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 42’ αφού δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στο μαρκάρισμα του Ζησόπουλου στον Κοροβέση. Επίσης, το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ (45’) και το ερώτημα είναι αν μετά την εκτέλεσή του η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Το 1-0 πέτυχε ο Γκόλιας, όμως ο βοηθός Πάτρας (Μακεδονίας) έπρεπε να σταματήσει τη φάση, επειδή υπάρχει οφσάιντ του Φατιόν.
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ο Ιγκλέσιας έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από τον Βρέσκα (Πιερίας) για αγκωνιά στον Μπαράλες. Στο 77’ δεν δόθηκε πέναλτι στον Αστέρα σε απλωμένο χέρι του Επστάιν.
Απόλλων-Αρης 1-2: Σκηνές που γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του αγώνα Απόλλων-Αρης 1-2 που έκλεισε την 10η Αγωνιστική. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της και έχει να κάνει με το… πέσιμο των παικτών του Απόλλωνα στον διαιτητή Κοτσάνη (Δράμας), καθώς είχαν παράπονα για το μη πέναλτι σε ανατροπή του Ακόστα από τον Δεληζήση στο 79’. Οι γηπεδούχοι έχουν δίκιο, καθώς ο δεύτερος βρήκε τον πρώτο πάνω στην κίνηση, όπως και δίκιο και ο Αρης που φωνάζει για οφσάιντ του Κύργια στην εκτέλεση φάουλ του Σικαμπάλα, στο γκολ του Απόλλωνα (45’). Ευθύνη για αυτή τη φάση έχει ο βοηθός Κόλλιας (Ηπείρου).
Συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα του Ολυμπιακού λάθη έγιναν στα πέντε από τα επτά παιχνίδια που έγιναν το Σαββατοκύριακο, ενώ η Λαμία έβγαλε ανακοίνωση, ζητώντας ξένους διαιτητές.