Άλλο ξένοι ρέφερι, άλλο «πουθενάδες»


Ιδού γιατί οι αλλοδαποί που έφερε ο Περέιρα για τα δύσκολα ματς είναι από το «κάτω ράφι» της UEFA.
 

Ακόμη και από τις χώρες που επέλεξε (Ελβετία, Δανία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιταλία) ο Περέιρα τους ξένους διαιτητές, υπήρχαν καλύτεροι από αυτούς που ορίστηκαν.
Αναλυτικά:
Κρίστοφερ Κριστόφερσεν και Γεν Μάε (Δανοί):  Ο πρώτος ορίστηκε στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 και ο δεύτερος σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0. Και οι δυο βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία του πίνακα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όμως στην πρώτη, δηλαδή μια κατηγορία παραπάνω, υπάρχει ο συμπατριώτης τους Γιάκομπ Κέχλετ.
Αντριέν Ζακοτέ (Ελβετός) και Σαν Φενταγί (Ελβετοί): Ο πρώτος είναι ο απαράδεκτος ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και ο δεύτερος σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1. Ο Φενταγί με άλλους δυο ανήκουν στην τρίτη κατηγορία, εκεί που μπαίνουν οι νέοι διαιτητές! Αρχικά, είχε μπει ο Σάρερ (2η) που δήλωσε τραυματίας. Πλην των Γιακοτέ, Σάρερ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άλλοι δυο διαιτητές. Όμως, η Ελβετία δεν έχει ρέφερι στην πρώτη, άρα το επίπεδό της είναι ίδιο, αν όχι χαμηλότερο από της Ελλάδας.
 Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδός): Αυτός που έκανε… ποδαρικό, συγκεκριμένα διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0. Είναι ο μοναδικός που ήρθε στην Ελλάδα και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και βρίσκεται πιο μπροστά σε σχέση με άλλους συμπατριώτες του.
Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλός): Ο Ιταλός που ήρθε τιμωρημένος και έκανε πολλά λάθη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Αρης-ΠΑΟΚ 1-2. Βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, όμως η Ιταλία έχει τρεις ρέφερι στην πρώτη (Λούκα Μπάντι, Νταβίντε Μάσα, Πάολο Ματσολένι) και δυο στην ελίτ (Ντανιέλε Ορσάτο, Τζιανλούκα Ρόκι)!
Ολιβερ Ντράχτα (Αυστριακός): Σφύριξε Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 και ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, όμως η Αυστρία έχει δυο ρέφερι, οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και είναι οι Χάραλντ Λέχνερ και Ρόμπερτ Σογκερνχόφνερ. Επίσης, στην ίδια κατηγορία με τον Ντράχτα βρίσκονται άλλοι τρεις συμπατριώτες του.